Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук розкритикував законопроект Зеленського про всеукраїнський референдум
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук розкритикував законопроект Зеленського про всеукраїнський референдум

Голова політради партії ОПЗЖ Віктор Медведчук запропонував свій варіант законопроекту про референдум

10 червня 2020, 16:23 comments1052
Поділіться публікацією:

Основні положення законопроекту "Про народовладдя через всеукраїнський референдум", внесеного до Верховної Ради президентом Володимиром Зеленським, не відповідають нормам Конституції, а сам зміст документа має ознаки плагіату. Про це заявив голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат Віктор Медведчук.

Медведчук розкритикував законопроект Зеленського про всеукраїнський референдум

Політик нагадав, що 9 червня президентом був внесений в Раду проект Закону України "Про народовладдя через всеукраїнський референдум" (реєстр. № 3612), визначений главою держави як невідкладний.

"Аналіз основних положень законопроекту вказує на його невідповідність нормам Конституції України, що гарантує повноту влади народу і його право на управління державними справами", – зазначив Медведчук.

Політик вважає, що президентський законопроект з референдуму нівелюють право українського народу як єдиного джерела влади на управління державними справами, у тому числі на прийняття нової Конституції.

Віктор Медведчук зазначив, що, на відміну від законопроекту, внесеного в Раду президентом, запропонований "Опозиційної платформою ‒ За життя" проект Закону України "Про всеукраїнський та місцеві референдуми за народною ініціативою" – це реальний механізм народовладдя.

Також, законопроект ОПЗЖ про референдум передбачає право народу як на погоджувальні референдуми, так і на контрольно-відкличні.

"Громадяни отримають можливість на референдумах висловлювати недовіру Кабміну і Верховній Раді і тим самим відправляти їх у відставку, приймати рішення про відставку глав районних і обласних державних адміністрацій, рад усіх рівнів, голів сільських, селищних і міських рад", – пояснив Медведчук.

Законопроект, підготовлений ОПЗЖ, зазначив політик, спрямований на здійснення повноважень українського народу через всеукраїнський та місцеві референдуми і відповідає демократичній європейській практиці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини