Медведчук пояснив, чому від відновлення економічних зв'язків Києва та Москви українці лише виграють

Політик наголосив, що відновлення економічної співпраці України та Росії – записано у програмі ОПЗЖ

Відновлення економічного співробітництва України та Росії – на користь громадян нашої країни та це записано у програмі партії "Опозиційна платформа – За життя". Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив лідер ОПЗЖ, нардеп Віктор Медведчук під час зустрічі з німецькими парламентаріями, пише сайт телеканалу "112 Україна".

"Україна, на жаль, була і є імпортозалежною країною, тому що ми залежимо на 75-80% від інших країн світу. У тому числі і від Білорусі, Росії і багатьох інших. У нас не вистачає для власного споживання та забезпечення нормального життя наших громадян вугілля, електроенергії, а сьогодні не вистачає газу. Все, що відбувається в країні, саме відбувається через те, що влада є професійно непридатною – яка не може знайти шляхи вирішення цієї ситуації”, – сказав Медведчук.

Він нагадав, що програма ОПЗЖ якраз передбачає відновлення економічної співпраці з РФ.

"Це головне питання, і це питання Україна має вирішувати на користь своїх громадян... Тому, коли ми говоримо, і в програмі нашої партії записано: відновлення прагматичних, вигідних для громадян України торговельно-економічних відносин ми виходимо саме з цього. Тому що це єдиний шлях сьогодні забезпечити енергетичними ресурсами, забезпечити нормальні умови життя людей цього осінньо-зимового періоду 2021-2022 років. Поки що ситуація кризова, вона безвихідна, як ми бачимо для влади", – зазначив політик.

Нардеп також наголосив, що нинішня українська влада не шукає і не пропонує шляхів виходу з цієї кризи. Натомість партія "ОПЗЖ" це запропонувала і продовжує наполягати: треба зробити все для того., щоб забезпечити наших людей та створити їм нормальні умови життя.

З візитом до політика сьогодні прибули член Європарламенту від Німеччини доктор Максиміліан Кра (входить до підкомітету з питань прав людини), член комітету із зовнішньої політики Бундестагу Німеччини Петро Бистронь і член комітету міжнародного співробітництва ландтагу Баварії Ульріх Зінгер.

Читайте також на порталі "Коментарі" - німецькі політики всіх рівнів обговорили з Медведчуком ситуацію з правами людини та свободу ЗМІ.