Медведчук: ОПЗЖ наполягатиме на виконанні мінських угод

На думку Віктора Медведчука, влада продовжує намагання знищити опозицію

Київський апеляційний суд не став 17 лютого розглядати апеляційну скаргу народного депутата України, голови Політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука щодо домашнього арешту. Про це повідомляється на сайті ОПЗЖ, пише 112 канал.

За словами представників політичної партії, відмова була мотивована тим, що Печерський районний суд міста Києва не подав Київському апеляційному суду справу Медведчука для перевірки, а прокурор, який з'явився до суду, не надав документів, що підтверджують його повноваження на участь у справі.

На думку Віктора Медведчука, влада нібито продовжує намагання знищити опозицію.

Політик вважає, що переслідування опозиції та його особисто безпосередньо пов'язане з тим, що ОПЗЖ та сам Віктор Медведчук наполягали та продовжують наполягати на виконанні Мінських угод.

"Почалося це тому, що влада розуміла: наша партія продовжуватиме політику миру, політику зміни економічної та соціальної ситуації в країні. Ми наполягатимемо на виконанні Мінських угод, і це буде та головна перешкода, яку їй треба подолати", – наголосив опозиційний політик.

Медведчук вважає, що українська влада демонструє небажання виконувати Мінські угоди. І тому "Опозиційна платформа - За життя" у своїй заяві до 7-ї річниці підписання Мінських угод прямо заявила, що влада, яка, на її думку, не бажає миру і не робить кроків щодо мирного врегулювання, має піти у відставку.

На думку Віктора Медведчука, влада лише говорить про єднання України, а насправді ще більше розколює країну.

"Єднання - це чудово. Було підкреслено, що ось це свято буде показано всіма нашими каналами. Але є "наші", а є "їх". Це єднання? Це "зшивання" країни? Це шлях до миру?", - ставить питання" Віктор Медведчука.

Нагадаємо, що "Коментарі" поінформували про те, що Медведчук розповів, чому українська влада нічого не робить для деескалації на кордоні з РФ.