Головна Новини Політика внутрішня політика 70 громадянам Росії повідомлено підозру за розв'язання війни проти України, - Венедиктова
commentss НОВИНИ Всі новини

70 громадянам Росії повідомлено підозру за розв'язання війни проти України, - Венедиктова

Всього з 2014 року зареєстровано близько 30 тисяч кримінальних правопорушень, які пов'язані саме з збройною агресією РФ

26 лютого 2021, 02:59
Поділіться публікацією:

З 2014 року 70 громадянам РФ повідомлено підозру за розв'язування та ведення агресивної війни проти України і пособництво у вчиненні цих дій. Серед них — російські чиновники. Про це заявила генпрокурор України Ірина Венедиктова в інтерв'ю "Укрінформ".

70 громадянам Росії повідомлено підозру за розв'язання війни проти України, - Венедиктова

Ірина Венедиктова (фото з відкритих джерел)

Підозри оголосили міністру оборони РФ, трьом його заступникам, начальнику генерального штабу, раднику президента РФ, судді конституційного суду РФ.

"У нас вже 160 громадянам РФ повідомлено про підозру за відповідні злочини", — сказала Венедиктова.

Крім того, за злочинні дії, пов'язані з окупацією Криму українським судом заочно засуджений і так званий "уповноважений представник президента РФ в так званому" Кримському федеральному окрузі ".

Всього з 2014 року зареєстровано близько 30 тисяч кримінальних правопорушень, які пов'язані саме з збройною агресією РФ.

Нагадаємо, міністр культури і інформаційної політики України Олександр Ткаченко розповів про те, як просувається процес блокування мовлення каналів 112, NewsOne і Zik в YouTube.

За словами Ткаченка, міністерство чекає відповіді відеохостингу, проте точну дату можливого блокування назвати не зміг. Він зазначив, що 3 лютого міністерство культури подало в YouTube запит з проханням заблокувати телеканали, які потрапили під санкції РНБО. Міністр зазначив, що вони чекають кінця тижня, а потім будуть уточнювати, як рухається процес. Ткаченко сказав, що їм не до кінця був зрозумілий протокол відеохостингу по блокуванню, тому перед відправленням листи проходили консультації. Він заявив, що лист в будь-якому випадку розглянуть і повідомлять про кінцеве рішення. 2 лютого 2021 року Президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про накладення санкцій на народного депутата Тараса Козака та його активів, серед яких були телеканали 112, NewsOne і Zik. Фактичним власником медіахолдингу називають нардепа Віктора Медведчука.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини