Головна Новини Політика внутрішня політика Кулеба викликав посла Угорщини через ситуацію на Закарпатті
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба викликав посла Угорщини через ситуацію на Закарпатті

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав угорську сторону уникати кроків і заяв, "які не відображають дійсності і створюють деструктивне емоційне напруження" в українсько-угорських відносинах.

1 грудня 2020, 23:31
Поділіться публікацією:

До Міністерства закордонних справ 1 грудня був викликаний посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто, якого прийняв міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Як повідомляє пресслужба МЗС України, розмова торкнулася вчорашнього інциденту, коли депутати ОТО в Закарпатській області виконали гімн Угорщини.

Кулеба викликав посла Угорщини через ситуацію на Закарпатті

Фото: з відкритих джерел

Міністр звернувся до посла і закликав уникати "кроків, які можуть створити" деструктивну емоційну напруженість "в українсько-угорських відносинах.

Також розмова торкнулася обшуків, які провела Служба безпеки України. Обшуки проходили в одному з великих благодійних великих фондів. В результаті обшуків правоохоронцями було вилучено літературу екстремістського характеру, яка вихваляла так звану "Велику Угорщину" і прописувала можливості створення етнічної автономії.

"Будь-які твердження про те, що в Україні нібито є" залякування "угорської громади або її частини, є безпідставною спекуляцією", — підкреслив глава МЗС.

Міністр ще раз нагадав, що всі українці є рівними перед законом незалежно від національності та етнічного походження.

Як повідомляв портал "Коментарі", на Закарпатті депутати місцевої об'єднаної територіальної громади після присяги заспівали гімн Угорщини. Але історія отримала продовження. Поле гучного скандалу, представники Служби безпеки України вчинили ряд оперативно-слідчі заходи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини