Кравчук відповів, чи готовий очолити ТКГ по Донбасу

Кравчук каже, що ТКГ по Донбасу увійде або він, або Резніков

Перший президент України (1991-1994 рр.) Леонід Кравчук заявив, що готовий увійти у Тристоронню контактну групу (ТКГ) з врегулювання конфлікту на Донбасі, проте на цей час офіційної пропозиції від чинного глави держави немає. Про це він сказав в коментарі сайту "Сьогодні".

Він також вважає, що і призначення віцепрем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова главою української делегації в ТКГ буде хорошим кроком, якщо так вирішить президент.

"Президент Зеленський назвав і мою кандидатуру, і кандидатуру Резнікова. Я високо оцінюю Резнікова, він професіонал, давно займається цим питанням. Якщо його призначать, то це буде чудово. Коли мені офіційно запропонують, і я прийму рішення, то тоді й можна буде говорити про це. Як я можу вирішувати, якщо мені не було пропозиції?" – сказав Кравчук.

Нагадаємо, 28 липня стало відомо, що Леонід Кучма залишає пост глави української делегації в ТКГ. Також зазначалося, що другий президент України ще кілька місяців тому просився на спокій.