Хто потрапив до п'ятірки найвпливовіших політиків України

Серед п'яти політиків, які зададуть тон основним політичним подіям в країні Зеленський, Порошенко, Медведчук, Кличко і Разумков

В Україні настає новий політичний сезон. У ТОП-5 найвпливовіших політиків в країні потрпили президент України Володимир Зеленський, голова політради "ОТЗЖ", лідер опозиції Віктор Медведчук, спокійно відстоює свої переконання, борючись за зниження тарифів для українців і відновлюючи своє ім'я в судах, екс-президент Петро Порошенко, який мріє знову зайняти крісло глави держави, мер Києва Віталій Кличко, якому на п'яти наступають силовики через багатотисячні розкрадання і чинний спікер парламенту Дмитро Разумков, який може раптово увірватися в осінню вакханалію, пише видання "Вісті".

Володимир Зеленський

Для президента України нинішня осінь стане серйозним випробуванням на міцність. Низькі зарплати і пенсії, високі тарифи на житлово-комунальні послуги, постійне подорожчання продуктів - українців не радує багато факторів. Але невдоволення у народу своїм главою держави досягне критичної точки восени, адже Зеленський фактично ввів в країні цензуру, запустив режим санкцій проти неугодних, підпорядкував собі силовий блок країни, судову гілку влади. Розправившись з незалежними ЗМІ він взявся за опозицію, намагаючись посадити за ґрати Віктора Медведчука, що було досить непередбачливо з його боку.

Петро Порошенко

Колишній президент України в курсі, що осінь - найкращий час для народних хвилювань з тієї чи іншої наболілої причини. Для нього осінь 2014 року було дуже успішною - фактично привела його в президентське крісло. Порошенко буде робити все, щоб не просто мобілізувати свій електорат, вести з президентом боротьбу за націоналістичні організації, а й перетягнути на свою сторону тих, хто ще недавно з наївною радістю ставив галочку навпроти прізвища "Зеленський" у виборчому бюлетені на президентських виборах.

Віктор Медведчук

Найбільш стриманий політик серед осінніх бунтарів. Можливо тому, що, завдяки послідовній позиції та ідеалам, яким він залишався вірним з моменту свого приходу в політику, йому не потрібно, на відміну від тих же Зеленського і Порошенко, судомно кидатися в спробах залучити українців на свою сторону. У нього стійке електоральне ядро - весь Південний Схід країни. А його пропозиції про поліпшення соціально-економічної ситуації в Україні, добросусідських відносинах з іншими країнами, в тому числі, з Росією, план зі встановлення миру на Донбасі знаходять все більше прихильників у всіх її областях.

Віталій Кличко

Столичний градоначальник, судячи з усього вирішив, що крісла мера для нього вже мало, розгулятися ніде. Втомився боротися з вічно падаючими стовпами, мостами, багатогодинними пробками і іншої київської суєтою, Віталій Володимирович замахнувся відразу на пост президента. Кличко дозволяє собі публічно критикувати президента, збирати мітинги і акції протесту на Банковій.

Дмитро Разумков

Чи не єдиний донині привабливий своєю ясністю думок і акуратністю висловлювань народний депутат від "Слуги народу". Разумков кожен день критикує політику президента Зеленського по санкціями РНБО на деяких каналах. Насправді ж Разумков спеціально підбиває Зеленського відправити його у відставку, щоб спровокувати політичну кризу в Україні.

Нагадаємо, нещодавно партія Порошенко назвала ім'я свого кандидата на виборах мера в Харкові : які несподіванки можуть відбутися.