Хто курує дії Бориса Філатова в Офісі президента - експерт

Політексперт Валерій Клочок назвав Кирила Тимошенка куратором Бориса Філатова

Міський голова Дніпра Борис Філатов, ймовірно, знайшов союзника в Офісі президента (ОП) в особі заступника голови ОП Кирила Тимошенка. Про це заявляє політичний експерт Валерій Клочок на своїй сторінці в Facebook, передає "Фокус".

"Як кажуть у вузьких колах, курує Філатова в ОП Кирило Тимошенко, батько якого (Владлен Тимошенко) має давні добрі стосунки з мером Дніпра, - пише Клочок. - Так сказати не санкціями єдиними (санкціями РНБО) офіс Зеленського оперує для вирішення своїх політичних завдань є".

На думку експерта, подібний союз здатний розв'язати руки Філатову у боротьбі не тільки з політичними опонентами, а й із журналістами. Як приклад Клочок розповів про те, як 3 липня в Дніпрі побили оператора опозиційного до Бориса Філатова каналу Д1 Сергія Файзуліна.

"Файзулін просто виконував редакційне завдання і висвітлював незаконний демонтаж рекламних носіїв організації "Громадська сила" на проспекті Пушкіна. Співробітники "Муніципальної варти (силової структури, яка безпосередньо підпорядковується Філатову) спочатку завалили Сергія, проломили голову і травмували горло. Розбили і камеру. Влетіло й журналістові іншого телеканалу ОТВ", - пише Валерій Клочок.

Експерт також називає нападу на журналістів "візитівкою Бориса Філатова".

Клочок зазначає, що кілька днів тому дніпровський градоначальник у своєму Facebook назвав журналістів "скотиною". За словами політексперта, це сталося через те, що ЗМІ поширили версію, що він буде балотуватися на наступних президентських виборах як технічний кандидат Володимира Зеленського.

У той же час міжнародні експерти зазначають, що стан свободи слова в Україні постійно погіршується. Зараз наша держава 97-ма в "Світовому індексі свободи преси", який готує правозахисна організація "Репортери без кордонів".

У минулому році експерти зафіксували понад 170 нападів на працівників ЗМІ. На їхню думку, атаки на журналістів у Дніпрі здатні погіршити сприйняття України як цивілізованої та правової держави.

Нагадаємо, раніше експерт розповів, який мер потрібен Дніпру.