Гордон: Євросоюз приречений на розпад, Україні не потрібно вступати в ЄС

Гордон вважає, що Україні слід переглянути свій курс в ЄС

Європейський Союз в нинішньому вигляді приречений на розпад. Україні не потрібно продовжувати шлях до членства в Євросоюз. Україна повинна проводити політику нейтральної країни. Як передає видання "Коментарі", таку думку в ефірі телеканалу "Україна 24" висловив відомий український журналіст і бізнесмен Дмитро Гордон.

Журналіст висловив думку, що Україна повинна припинити стукати в двері Євросоюзу, тому що це безперспективно, адже Європейський Союз приречений і він незабаром розпадеться. Україні варто взяти приклад з тих же Швейцарії, Фінляндії.

"Україна повинна зберегти свій нейтралітет і свою територіальну цілісність. При цьому, якщо б мова йшла про НАТО, я хотів би, щоб Україна стала членом НАТО, тому що НАТО дає парасольку безпеки над країнами-членами НАТО. Ось проти НАТО я б не заперечував. Я б про це мріяв", - заявив Дмитро Гордон.

Він додав, що ж стосується Євросоюзу, то всі ці розмови про те, що Україна обов'язково повинна стати членом об'єднаної європейської сім'ї правильніше було б залишити в минулому і більше їх не піднімати ніколи.

Свої думки Дмитро Гордон пояснив тим, що всередині Євросоюзу сьогодні занадто різні народи і немає єдності. Наприклад, в ЄС є єдина позиція щодо Росії, але виходить, так що угорці та серби дружать з Путіним. Це допускається, а іншим не допускається. Тому ЄС - це штучне утворення. Сьогодні ЄС функціонує за рахунок двох донорів Німеччини і Франції, без яких Євросоюз вже припинив би існування.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Дмитро Гордон розповів про прекрасне майбутнє Разумкова.