Геращенко розповів, хто демонізував Авакова в очах українців

Заступник глави МВС Антон Геращенко зазначив, що п'ятий президент Петро Порошенко проводив цілу кампанію для дискредитації Арсена Авакова

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що під час президентства Петра Порошенка в Україні системно проводилися кампанії з дискредитації глави МВС Арсена Авакова, щоб очорнити його постать і викликати недовіру до проведених реформ в Нацполіції. Про це він розповів в інтерв'ю агентству "РБК-Україна".

Так, за словами Геращенко, незважаючи на низьку оцінку довіри громадян правоохоронним органам, а це, за останніми соціологічними опитуваннями 19,9%, досягнення в цій області проведено значні і неприязнь до фігури Авакова має штучну природу.

"Все пізнається у порівнянні, тому давайте порівняємо з ситуацією лютого 2014 року. Тоді рівень довіри до міліції взагалі був неістотний. Ми отримали міліцію в тому вигляді, в якому її ненавиділи майже всі. За шість років - це непоганий результат. Але за всі роки президентства Петра Порошенка він постійно робив все, щоб дискредитувати постать міністра внутрішніх справ і реформи, які він проводив", - зазначив заступник міністра внутрішніх справ.

При цьому Геращенко послався на екс-нардепа часів Віктора Януковича, який переховується в Німеччині, про те, що Порошенко виділив 30 мільйонів доларів США на очорнення Кабміну Арсенія Яценюка, при якому Аваков і зайняв свій пост.

"Ми бачили системні кампанії з дискредитації. Як тільки ми створили нову патрульну поліцію, розпочалася кампанія стосовно того, що вони постійно б'ють свої машини. Або про те, що ці нові поліцейські – недосвідчені. Але вони точно кращі за тих, хто був!", - переконаний чиновник.

При цьому Антон Геращенко не заперечує, що і після відходу Порошенка в політиці є особи, незадоволені роботою МВС, зокрема, йдеться про депутатів фракції "Голос" і деяких представників "Слуги народу". Однак ніхто з них не надав жодних конкретних претензій до Авакова, в тому числі і ті, хто підписав заяву про його відставку.

"Тобто у суспільстві створено сприйняття, що Арсен Аваков – це погано. Це було закладено ще в 2014 році. Порошенко доклав чималих зусиль у системну дискредитацію міністра внутрішніх справ, для того, щоб його послабити як політика і члена коаліції", - підкреслив його заст.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Володимир Зеленський назвав умови, при яких він підпише документ про відставку Арсена Авакова.