Експерт висловився про план оборони України і розкритикував маніпулятивні заголовки

Для цього плану заклала фундамент колишня влада

Політичний експерт Павло Нусс поділився з порталом "Коментарі" думкою про план оборони України, який прийняла Рада національної безпеки і оборони (РНБО). Експерт розкритикував маніпулятивні заголовки про те, що РНБО затвердив план оборони України вперше і нагадав про роботу в цьому напрямі до 2019 року.

Павло Нусс провів паралель з роботою колишнього президента Петра Порошенка, який заклав фундамент безпеки країни й виступив проти інформаційної гібридної війни з боку Росії. Саме за його правління почали вводити перші санкції щодо фізичних і юридичних осіб, які мали зв'язки з країною-агресором. Також колишній президент доклав чимало зусиль для зміцнення української армії.

"Гетьман разом зі своєю армією на всіх фронтах гнобив російський тероризм. Він не перетворював РНБО на посміховисько, а діяв відповідно до закону та Конституції. Отже, у вересні 2015 року Президент Петро Порошенко затвердив нову редакцію військової доктрини України, згідно з якою актуальною військовою загрозою для України є Росія", - пише експерт і додає, що зараз у документ внесли деякі зміни.

У лютому 2017 року президент Порошенко підписав указ про створення Доктрини інформаційної безпеки України. Мета прийняття доктрини - формулювання нових принципів державної інформаційної політики. Також в доктрині було прописано, як Україна повинна протидіяти руйнівному інформаційному впливу сусідньої країни, яка веде гібридну війну на кількох фронтах.

Експерт уточнив, що план оборони не можна назвати першим, адже державні доктрини приймалися під час президентства Порошенка. Тому ніякої новизни у прийнятому РНБО плані немає, впевнений Павло Нусс. Він додав, що не всі тези доктрини інформбезпеки виконуються, адже вона зараз "на паузі".

Як повідомляв портал "Коментарі", Зеленський прокоментував скандал із офшорами.