Експерт викрив партію Медведчука: ОПЗЖ – головний лобіст інтересів Китаю в Україні

Експерт Артур Харитонов переконаний, що рішення президента Володимира Зеленського ввести безвізовий режим з Китаєм було прийнято під впливом прокремлівських сил

Рішення президента Володимира Зеленського ввести безвізовий режим з Китаєм і курс на зближення з КНР були прийняті під впливом прокремлівських сил. Таку заяву в інтерв'ю виданню "Апостроф" зробив головний координатор грантової організації FreeHongKongCentre Артур Харитонов.

"Безумовно, рішення про безвіз з Китаєм і загальнім сближенням з ним було прийнято під впливом прокремлівських сил", ‒ заявив координатор грантового руху.

Харитонов аргументував це тим, що партія Медведчука поставила перед собою мету посилити співробітництво України та КНР по всіх стратегічних напрямках.

"ОПЗЖ – це абсолютно прокитайська партія, яка відповідає за лобізм китайського бізнесу в Україні. Саме вони сформували междепутатскую групу "Один пояс – один шлях", яка ставить за мету посилити співробітництво України та Китаю на всіх стратегічних рівнях. Фактично це означає інтервенцію КНР на всі стратегічні рівні. Пекін в першу чергу не цікавиться нашими яблуками, а важкою промисловістю", ‒ пояснив він, додавши, що зазначена партія цілком лобіює інтереси Пекіна.

На підтвердження своїх слів Харитонов навів аргумент, що глава політради "Опозиційної платформи – За життя" Віктор Медведчук – це самий цитований український політик в китайських ЗМІ.

"Кум Володимира Путіна Віктор Медведчук – це, напевно, найбільш цитований у китайській пресі український політик. Згадки про нього з'являються в Сіньхуа (головне урядове агентство КНР зі штаб-квартирою в Пекіні. ‒ прим. ред.) та інших... практично щотижня", ‒ резюмував координатор грантової руху Артур Харитонов.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що експерти оцінили перспективи призначення першого президента України Леоніда Кравчука головою Тристоронньої контактної групи.