Експерт розповів, чому Аваков раптом став "зіркою" телеканалів Ахметова

Віктор Бобиренко вважає, що не варто чекати на появу Авакова в якомусь із політичних проектів

Раніше непублічний екс-глава МВС Арсен Аваков останнім часом раптом стрімко увірвався до інформаційного простору. Що характерно саме з телеканалів відомого бізнесмена Ріната Ахметова. Нині він усюди. На телеканалах Ахметова, сторінках престижних видань, пов'язаних із Ахметовим. Це спланована та різнопланова піар-атака, де Аваков має бути показаний як сильний, але справедливий політик. Як передає видання "Коментарі", про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook пише політолог Віктор Бобиренко.

Експерт зазначає, що при цьому Аваков сам по собі не лідер. Дуже слабо віриться, що він опиниться на чолі якогось політичного проекту. До того ж із тією репутацією, яку має колишній міністр МВС, брати його в команду теж ризиковано. Тому дуже малоймовірно, що хтось із тих лідерів, які мають прохідний рейтинг, запросять його до команди. Звідси напрошується висновок – Арсена Авакова використовують виключно як таран.

Віктор Бобиренко зазначає, Аваков цікавий тим, що він може ходити на різні передачі та розповідати, які погані Порошенко та Зеленський, а він один у білому. У виграші від такої тотальної критики той, хто робить ставку на третю силу. Наприклад, на екс-спікера Верховної Ради Разумкова. Тому ті люди, які стоять за Разумковим, активно запрошують екс-міністр на політичні ток-шоу, а не до списків. Але поки що Аваков і цим задовольняється, більше не претендує.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Разумков підтвердив сказане Аваковим про папки із санкціями за 5 хвилин до засідання РНБО.