Головна Новини Політика внутрішня політика Експерт розповів, чи допоможе Порошенку політика "махати кулаками після бійки"
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, чи допоможе Порошенку політика "махати кулаками після бійки"

Політичний аналітик пояснив, у чому полягає головна помилка п'ятого президента України

10 січня 2022, 15:46
Поділіться публікацією:

П'ятий президент України Петро Порошенко, який перебуває за кордоном, публікував у Facebook обіцянку повернутися в Україну 17 січня.

Експерт розповів, чи допоможе Порошенку політика "махати кулаками після бійки"

Петро Порошенко - фото з відкритих джерел

"17 січня я, як і обіцяв, повернуся до Києва, щоб з'явитися в суді та провести зустріч із Генеральним прокурором, користуючись правом народного депутата на невідкладний прийом", — написав Порошенко.

"Повертаюся не для того, щоб захищатися від Зеленського, а для того, щоб захищати Україну від некомпетентного керівництва та зовнішньої агресії. Від спроб зелених клептократів побудувати авторитарний режим та придушити опозицію, як це сталося у Білорусі, Росії та Казахстані", — пообіцяв експрезидент.

Політичний аналітик Олексій Калініченко поділився думкою щодо того, що відбувається навколо п'ятого президента, і оцінив його обіцянки повернутися в Україну, передає 112.ua.

"Проблема Порошенка – у тому, що він програв стратегічно. Ось ця втеча від повістки, ця нецензурна лексика, цей швидкий від'їзд з України. Порошенко показав усім, що злякався.

На словах Порошенко здавався головним опозиціонером, хоча коли Зеленському та компанії потрібно було ухвалити закон, що дозволяє продавати українську землю, то Порошенко та його фракція ЄС дали голоси. А як тільки "опозиціонеру" показали повідомлення про підозру – так відразу ж "тільки п'яти заблищали".

Тому всі ці гучні заяви в стилі "я повернуся", всі ці — вони всі повз касу. Звичайно, це спрацювало б у плюс Порошенка – якби він був тут. А зараз працює проти Порошенка – бо він показав, що боїться та полетів з України.

Можливо, це не було б так фатально, але лихо Порошенкові, що є з ким порівнювати. В історії України вистачає прикладів, коли ніхто нікуди не біг "світ за очі". Та ось хоч би Віктор Медведчук, проти якого висунули цілу серію важких звинувачень – і державна зрада, і сприяння діяльності терористичних організацій (хоча досі жодна з них не довели).

Медведчук якраз продемонстрував силу. Він нікуди не побіг, хоча, як сам нещодавно зізнався, "ходоки" з Офісу президента наполегливо вмовляли його виїхати з країни.

А на кожному суді він наводить аргументи та розбиває звинувачення, які висунули проти нього. Тобто перетворює суд на сеанс викриття щодо влади.

Зрештою, маємо іншу картину. Тому що в цьому випадку стратегічно програли Офіс президента. "Бліцкриг" проти Медведчука провалився.

А оскільки прокурорські не можуть навести доказу його провини, то чим далі, тим більше народу розуміє, що справжня причина – це політичні переслідування.

Щодо Порошенка, то, як уже говорилося, він програв стратегічно – і тому, що біг з "поля бою", і тому що продемонстрував усім страх. Звичайно, з людського погляду його можна зрозуміти. Справді, будь-якій нормальній людині було б страшно йти на допит, було б страшно опинитися в камері з ґратами на вікнах. І нічого такого тут нема. Хіба що людина, яка претендує на те, щоб називатися політиком першої величини, не має права тікати та демонструвати страх.

І в цьому стратегічна помилка Порошенка та його оточення".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини