Екс-член Нацради з ТБ: ОП перетворює канал ДОМ на загальнонаціональний російськомовний телеканал

За інформацією Сергія Костинського, канал «ДОМ» орієнтуватиметься виключно на російськомовних глядачів

Державний телеканал іномовлення "ДОМ" "слуги народу" (Офіс Президента) перетворюють на загальнонаціональний російськомовний телеканал. Нібито таким чином влада забезпечує права внутрішньо переміщених осіб. Про це на своїй сторінці у Facebook написав екс-член Нацради з телебачення та радіомовлення Сергій Костинський, передає портал "Коментарі".

"Чесно кажучи, переселенці втікали від російськомовних загарбників – навіщо їх переслідувати російськомовним контентом? Мені особисто, як переселенцю, російська мова не потрібна – я досить освічена людина, щоб розуміти та застосовувати українську. Не слід рахувати переселенців – людьми з обмеженими інтелектуальними можливостями", – зазначив Сергій Костинський.

Він додає, що приватні телеканали, які й досі опираються мовним квотам і закону про державну мову, таким чином отримали сигнал про те, що держава надає пріоритет в інформаційній політиці саме російській мові. Це означає відкат у поширенні вживання української мови у медійному, публічному просторі.

"Які наслідки матиме цей крок слуг для всіх нас? Широкий та швидкий відкат країни до 2013 року. На жаль, деградація і русифікація держави набуває дедалі більшого масштабу і дедалі більших темпів. Знову ж таки, чому "слуги" з такою самовідданістю не підтримують кримськотатарський телеканал "ATR", який працює, зокрема, для переселенців із Криму і створює контент кримськотатарською мовою? Чи мають кримськотатарську мову та кримські переселенці менше значення для влади? Питання риторичне", – резюмував екс-член Нацради з питань телебачення та радіомовлення.

Читайте також на порталі "Коментарі" - ЗМІ запитали Арахамію про запуск нового інформаційного телеканалу.