Джерело назвало несподіваного кандидата на посаду члена ТКГ від України

Новим представником ТКГ від України може стати Микола Тищенко

Депутат від фракції "Слуга народу" Микола Тищенко може стати одним з представників України в тристоронньої контактній групі в Мінську. Про це повідомляє анонімне політичний телеграм-канал "Картковий Офіс" з посиланням на джерела з Офісу президента.

"Андрій Єрмак запропонував президенту Зеленському додати в ТГК Миколи Тищенка. Проти цього виступає Олексій Резніков, але його думка не має значення. Крім того, в Офісі президента обговорюється можливість внесення змін до Конституції і створення під Єрмака посади" Державний секретар "з конституційними статусом і повноваженнями. Для цих змін необхідно набрати 300 голосів у парламенті, що абсолютно нереально. Тому обговорюється проведення референдуму, на який винесуть відразу кілька спірних питань по Донбасу, статусу російської мови і держсекретареві ", - повідомляє джерело.



Як раніше повідомляли "Коментарі", Вітольд Фокін може покинути посаду члена тристоронньої контактної групи.

Перший прем'єр-міністр і член Тристоронньої контактної групи в Мінську щодо врегулювання ситуації на Донбасі, 87-річний Вітольд Фокін, заявив, що готовий вийти з міжнародних переговорів вже через місяць.