Головна Новини Політика внутрішня політика Донька відомого російського письменника Михайла Шолохова звернулася до Медведчука
commentss НОВИНИ Всі новини

Донька відомого російського письменника Михайла Шолохова звернулася до Медведчука

Світлана Шолохова розповіла, що з болем у серці слідкує за подіями в Україні

9 грудня 2021, 16:00
Поділіться публікацією:








До народного депутата України, голови Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука звернулася дочка відомого російського письменника Михайла Шолохова, лауреата Нобелівської премії та автора одного з найбільш значущих творів російської літератури XX століття — роману "Тихий Дон". Вона подякувала опозиційному політику за те, що попри переслідування з боку влади він продовжує боротися за добросусідські відносини між Росією та Україною. Про це повідомляє сайт телеканалу "112".

Донька відомого російського письменника Михайла Шолохова звернулася до Медведчука

Світлана Шолохова. Фото: ОПЗЖ

Світлана Михайлівна сказала, що з болем у серці слідкує за подіями в Україні.

"Я дуже переживаю і думаю, що мій батько, автор "Тихого Дону", у якого мати народилася на Чернігівщині, який завжди пам'ятав, як мати говорила до самої смерті з таким українським акцентом. Якби він був живий, він дуже переживав би ці події в Україні", — сказала донька Шолохова.

Також вона зазначила, що їй приємно, що Віктор Медведчук, один із провідних українських політиків, погодився написати свої міркування щодо роману Михайла Шолохова "Тихий Дон". За словами дочки письменника, цей твір зараз актуальний як ніколи, тому що більша його частина розповідає про те, наскільки страшною може бути громадянська війна, коли рідні брати вбивають одна одну через політичні розбіжності.

"Але ж є хтось, хто нацьковує їх один на одного. І ось це найстрашніше, що може статися в житті народів, бо страждає не одна і не дві людини, а цілий народ. Байдужих у таких війнах немає і бути не може, тому що жертви – з обох боків. Залишаються сироти, з обох боків нещасні матері", — зазначила Світлана Шолохова.

Звертаючись до Віктора Медведчука, донька письменника зазначила, що не знає росіян, які були б налаштовані проти українців.

"Мені дуже дивно чути, і я цього зрозуміти не можу, чому в Україні так люто налаштовані проти Росії. Донбас дуже близько, ми від вас 200 км всього-на-всього. Дуже якось гірко слухати, по телебаченню дивитися, як зруйновані ваші хати, як страждає народ" — каже Світлана Михайлівна.

Також Шолохова нагадала, що жодна війна не принесла ні добробуту народу, ні благополуччя країні.

"Війна завжди приносить кров, страждання, нерозуміння. Хочеться побажати, щоб усе це нормалізувалося, щоб люди включили мозок нарешті і припинили все це неподобство — нацьковування народів один на одного", — сказала дочка Шолохова.

Насамкінець вона подякувала Віктору Медведчуку за його позицію та активну боротьбу за відновлення мирних та дружніх відносин між Україною та Росією.

"Вікторе Володимировичу, мені шкода, що ви, ваші сподвижники в такій самоті боретесь. Але не втрачаєте бадьорості духу. І мені хочеться вам побажати всього найдобрішого, найдобрішого, миру і в душі, і в країні. Будьте здорові і кріпіться ", — звернулася до українського політика Світлана Михайлівна Шолохова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини