День відставок у Верховній Раді: Україна залишилася без голови АМКУ

Голова Антимонопольного комітету України Юрій Терентьєв позбувся своєї посади

Верховна Рада України проголосувала за відставку голови Антимонопольного комітету України Юрія Терентьєва. "За" підтримали 226 народних депутатів. Зокрема, 183 голоси від "Слуги народу", 23 - від "Опозиційної платформи - За життя", 6 - від групи партій "За майбутнє", 10 - від "Довіри" і чотири голоси від позафракційних депутатів.

Раніше нардепи розглянули проект постанови про звільнення Якова Смолія з посади голови Національного банку України, який вніс президент після отримання заяви Смолія про звільнення. "За" відставку проголосували 286 парламентаріїв.

Нагадаємо, у середу, першого липня, Юрій Терентьєв написав заяву про звільнення, але вже у четвер, другого липня, вирішив її відкликати.

"Відкликаю раніше подану заяву про відставку з посади голови Антимонопольного комітету України від 1 липня 2020 року", - йдеться в документі до голови Верховної Ради України Дмитру Разумкову. Цю заяву було опубліковано на фейсбук-сторінці Юрія Терентьєва.


Як раніше повідомляли "Коментарі", народний депутат України Олександр Куницький в стінах Верховної Ради вимагав міністра інфраструктури Владислава Криклія піти у відставку.