Головна Новини Політика внутрішня політика ДБР повідомило про підозру у держзраді Януковичу та двом екс-міністрам оборони
commentss НОВИНИ Всі новини

ДБР повідомило про підозру у держзраді Януковичу та двом екс-міністрам оборони

Віктора Януковича, Дмитра Саламатіна та Павла Лебедєва можуть позбавити волі на строк від 12 до 15 років

24 червня 2020, 20:56 comments2076
Поділіться публікацією:

Державне бюро розслідувань (ДБР) України оголосило про підозру у державній зраді колишньому президенту Віктору Януковичу, а також двом колишнім міністрам оборони Дмитру Саламатіну і Павлу Лебедєву.

ДБР повідомило про підозру у держзраді Януковичу та двом екс-міністрам оборони

Повідомляється, що під час досудового розслідування співробітникам ДБР вдалося встановити, що Янукович за співучасті Саламатіна і Лебедєва з 2012 по 2014 роки здійснив дії, які могли підірвати суверенітет, територіальну цілісність і недоторканність України, її обороноздатність.

За даними ДБР, підозрювані з 2012 по 2014 роки здійснювали цілеспрямоване зниження обороноздатності України, шляхом так званого реформування Збройних сил України. У цей період в Україні значно скоротилася чисельність деяких військових з'єднань, військових частин і підрозділів. Окремі військові частини змінили місце дислокації, а частину з них взагалі розформували. ДБР окремо звертає увагу на такі дії на території АР Крим, у результаті чого відбулася анексія півострова.

Якщо провину Віктора Януковича, Дмитра Саламатіна і Павла Лебедєва вдасться довести, то їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, "Коментарі" провели всеукраїнське опитування, в якому користувачі з України могли вибрати найбільш ефективного президента в нашій новітній історії. Під "ефективним" ми розуміли того гаранта, який краще інших реагував на негаразди, що випали на його каденцію, стимулювало зростання економіки або стримував вплив криз.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини