Данілов виступив за жорстку президентську республіку в Україні

Таким чином, за словами Данілова, є відповідальна людина, яка розуміє, на що вона йде і навіщо

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов виступив за жорстку президентську республіку в Україні. В такому випадку, президент країни - це глава виконавчої влади, який повинен відповідати за всі процеси. Таку думку політик висловив в інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

Данілов зазначив, що в нашій країні народ обирає державного главу, на якого покладаються надії, проте за Конституцією - це парламентсько-президентська республіка. З такою формою державного правління, вважає секретар РНБО, президента необхідно обирати в парламенті, поставивши крапку в даному питанні.

"Якщо ви хочете мою особисту думку, я можу сказати. Я за жорстку президентську республіку. Чому? Тому що тоді є відповідальна людина, яка розуміє, на що вона йде, навіщо і так далі", - сказав Данілов.

Секретар РНБО також зазначив, що в історії України важко знайти факти, коли без особистості можливо було зробити ривок вперед. Парламентсько-президентські республіки, за словами Данілова, можуть існувати за наявності усталеної демократії, що має власні корені. Для цього, вважає політик, повинні пройти століття.

Нагадаємо, що Олексій Данілов висловив свою думку про походження COVID-19, схилившись до теорії штучного створення вірусу. Політик вважає, що за коронавірусною пандемією може стояти людина.

Також секретар РНБО розповів про введення візового режиму з Російською Федерацією. Олексій Данілов висловив думку, що перш, ніж приймати таке рішення, необхідно розуміти, що в результаті Україна від цього отримає.