Данилов розповів, що розглядатимуть на наступному засіданні РНБО

Піднімуть питання зрадників і дезертирів

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов розповів про те, що будуть розглядати на наступному засіданні РНБО. Зокрема, засідання буде присвячене питанням державних зрадників і дезертирів. Про це Данилов повідомив в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

За його словами, на наступному засіданні РНБО будуть заслухані звіти Служби безпеки України, Генеральної прокуратури та міністерства внутрішніх справ про справи, які стосуються державної зради і дезертирства.

Він зазначив, що відомства повинні будуть дати пояснення, чому дані діла не розслідувані до кінця. Данилов сказав, що РНБО хочеться почути, чому кримінальні справи багато років знаходяться в незрозумілому стані. Секретар РНБО підкреслив, що через 6-7 років точка в цих справах так і не поставлена.

Довідка 2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про накладення санкцій на нардепа Тараса Козака та його бізнес-активи, серед яких виявилися телеканали 112, NewsOne і Zik. Фактичним власником медіахолдингу називають нардепа Віктора Медведчука.

19 лютого РНБО ввів санкції проти самого Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко, громадянської дружини Тараса Козака Наталії Лавренюк і ряду інших осіб за фінансування тероризму. Данилов назвав Медведчука і Марченко терористичним угрупуванням, яка постачає паливом бойовиків.

26 лютого РНБО ввів санкції проти осіб, які сприяли російської агресії, серед яких колишній глава СБУ Якименко і колишній глава МВС Захарченко.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що може врятувати Україну від російської агресії.

Читайте також про візит Джо Байдена в Україну.