Головна Новини Політика внутрішня політика Чиновників в Україні з 1 січня поменшає: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чиновників в Україні з 1 січня поменшає: деталі

Чиновники більше не зможуть нараховувати собі захмарні премії

29 грудня 2023, 23:49
Поділіться публікацією:

З 1 січня 2024 року в Україні кількість чиновницьких посад скоротять на 20 тисяч. Відповідне рішення є лише першим етапом скорочення вакансій на державну службу. Про це на засіданні уряду повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає портал "Коментарі".

Чиновників в Україні з 1 січня поменшає: деталі

Уряд затвердив нову систему оплати праці чиновникам. Фото з відкритих джерел

Український прем'єр повідомив, що Кабінет Міністрів затвердив документ про нову систему оплати праці для чиновників на основі кваліфікації посад і грейдів. За його словами, оплата праці посадовців здійснюватиметься за принципом справедливості.

"Ніхто з керівників за своїм бажанням не зможе нараховувати захмарні премії, надбавки та доплати. Тепер 70% зарплати держслужбовця складатиме оклад, а премії — лише 30%", — наголосив Денис Шмигаль.

Крім того, за словами очільника Кабміну, з 1 січня 2024 року в Україні майже на 20 тисяч скоротять кількість вакансій на державну службу.

В уряді попередньо підрахували, що оновлена система оплати праці та скорочення вакансій чиновників допоможе заощадити державі приблизно 8 млрд гривень, які будуть спрямовані на потреби безпеки та оборони України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Служба безпеки України оголосила підозру відомому українському бізнесмену, горілчаному магнату Євгену Черняку. Українська спецслужба підозрює власника компанії "Хортиця" у фінансуванні збройної агресії РФ. Зокрема, за версією слідства, компанії Євгена Черняка продовжили вести бізнес з Росією після 24 лютого 2022 року. Черняку та ще шістьом топ-менеджерам його компаній оголошено підозри за ч. 2 ст. 28, ст. 111-2 ККУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини