Головна Новини Політика кабмін ЗНО можна буде не здавати: стало відомо, чому
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗНО можна буде не здавати: стало відомо, чому

Випускники шкіл, які в цьому році не планували вступати в установи вищої освіти України, можуть отримати свідоцтво про отримання повної загальної середньої освіти без здачі ЗНО

22 червня 2020, 13:43 comments1991
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який звільняє від проходження державної підсумкової атестації випускників шкіл 2020 року.

ЗНО можна буде не здавати: стало відомо, чому

Закон передбачає зміну норми закону "Про освіту" щодо визначення урядом в умовах карантину. Також він дає учням та студентам, які завершують отримання повної загальної середньої освіти, право вибору виду оцінки їх результатів навчання — шляхом річного оцінювання, або державної підсумкової атестації, або державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Таким чином, випускники шкіл, які  цього року не планували вступати в установи вищої освіти України, можуть отримати свідоцтво про отримання повної загальної середньої освіти без здачі ЗНО.

У той же час, згідно із законом, учні, які завершують навчання в закладах середньої освіти, мають право за власним бажанням пройти ДПА у формі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), необхідного для вступу у вузи.

За даними Міносвіти, скасування підсумкової атестації дозволить зменшити приблизно на 27-30% кількість учасників тестування і відповідно збільшити соціальну дистанцію між ними в аудиторіях.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вніс на розгляд Ради законопроект про скасування обов'язкового для всіх випускників ЗНО. Так, у випускників буде вибір виду оцінювання результатів їх навчання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини