Я б не взяв на себе такий гріх, - кандидат на посаду міністра екології про співбесіди

Нардеп розповів, що хоче почути схвалення від президента особисто

Кореспондентка порталу "Коментарі" поспілкувалася з одним із кандидатів на вакантну посаду міністра захисту довкілля та природних ресурсів України народним депутатом від “Слуги народу” Андрієм Жупаниним.

Нардеп, що наразі займає посаду Голова підкомітету з питань газової, газотранспортної галузі, розповів, чи прагне до кар'єрного зростання. За словами Андрія, два тижні тому з ним розмовляв Давид Арахамія. Очільник фракції наголосив, що нардеп має гарний показник роботи та значний бекграунд, а тому йому слід замислитися над підвищенням, наприклад, щодо роботи в Міністерстві екології.

Андрій Жупанин сказав, що готовий до кар'єрного зросту, однак не спішить з рішенням й хоче особисто поспілкуватися з президентом, в команді якого він працює вже понад два роки.

"Я розумію, що я б не взяв на себе такий гріх - погодитися на таку роль (посаду міністра - ред.), якщо б я не розумів, що мене підтримує президент. Для мене це важливо, щоб мою кандидатуру як особи, що може очолювати це міністерство, схвалив президент", - наголосив нардеп.

Також Жупанин поділився, що йому закидають те, що він надто молодий для таких посад. Депутат каже, що в Україні негативно сприймають молодих керівників, бо вважають, що вони нічого не знають, мають мало досвіду.

До речі Андрію Жупанину 32 роки. Про своїх конкурентів він знає лише зі ЗМІ. Щодо дат, коли призначать нового міністра, депутат повідомив, що точно у фракції ще не визначилися. Протягом найближчих двох тижнів будуть проводити співбесіди з кандидатами.

Нагадаємо, що міністром екологію хочуть стати очільник Черкащини Олександр Скічко, екс-очільник Державної екологічної інспекції Єгор Фірсов й заступник міністра Руслан Стрілець.

Як повідомляв портал "Коментарі", міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Абрамовський Роман Романович подав заяву до Верховної Ради України з проханням прийняти відставку із займаної посади.