Головна Новини Політика кабмін Сьогодні Кабмін призначить главу Бюро економічної безпеки: хто претендує
commentss НОВИНИ Всі новини

Сьогодні Кабмін призначить главу Бюро економічної безпеки: хто претендує

Кандидати на посаду вийшли в фінал за підсумками співбесіди, серед них одіозний регіонал, головний фіскал і прокурор

18 серпня 2021, 10:48
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 18 серпня, Кабінет міністрів на своєму засіданні розгляне питання призначення глави Бюро економічної безпеки. До заключного етапу на цю посаду вийшли три кандидати: екс-регіонал, член наглядової ради Нацбанку Василь Горбаль, голова Державної фіскальної служби Вадим Мельник та прокурор Офісу генпрокурора Аттіла Ковчі.

Сьогодні Кабмін призначить главу Бюро економічної безпеки: хто претендує

Бюро экономічної безпеки - фото з відкритих джерел

За словами голови комісії з відбору директора Бюро Тимофія Милованова, відповідне рішення щодо кандидатур, які вийшли у фінал, було прийнято за підсумками співбесіди, в ході якої фіналісти набрали найвищу кількість балів.

Відзначимо, що в ході проходження всіх етапів конкурсу, один з кандидатів — Василь Горбаль став фігурантом гучних скандалів. Так, члени громадської організації "Суспільство майбутнього" звернулися в правоохоронні органи, Офіс президента, Кабінет Міністрів, Верховну Раду, Нацбанк з фактами, які свідчать про те, що Горбаль, в свою бутність народним депутатом від "Партії регіонів", перебуваючи на посаді голови "Укргазбанку ", міг бути причетний до схем із виведення сотень мільйонів гривень з фінустанови, які він, за даними громадських діячів, нібито розмістив в російському ВТБ-банку.

В ході прес-конференції представники громадської організації висловили здивування, як Горбаль, який фігурує в кримінальних справах за фактом шахрайства, може претендувати на посаду глави Бюро і припустили, що хтось може навмисно підставляти таким чином президента України Володимира Зеленського для того, щоб завдати шкоди іміджу країни.

Інші кандидати на посаду глави Бюро економічної безпеки працюють в податковій та правоохоронній галузях.

Вадим Мельник — очолює ДФС з кінця 2020 року. У 2014-2016 роках він керував слідчим управлінням Служби, а до цього — працював на різних посадах в податковій міліції.

Аттіла Ковчі — в 2016-2020-му працював завідувачем відділу правового забезпечення Українського інституту експертизи сортів рослин. У липні 2020 року став прокурором Офісу генпрокурора.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини