Псевдовідставка. Правоохоронний комітет Верховної Ради не підтримав звільнення Авакова

Арсен Аваков цілком може залишитися в кріслі міністра МВС і після голосування в парламенті

Сьогодні вдень, 14 липня, правоохоронний комітет Верховної Ради "не рекомендував залу підтримати відставку Авакова", вирішивши, нехай з цим питанням "визначаються" безпосередньо депутати в сесійній залі Верховної Ради. За таке рішення проголосували 13 членів комітету, ще двоє були проти, четверо - утрималися. Про це на своїй сторінці в Фейсбуці розповіва нардеп із фракції "Голос", член правоохоронного комітету ВР Олександра Устинова, а також пресцентр Верховної Ради України. Питання розглядалося за дорученням голови Верховної Ради, про що повідомив перший заступник голови комітету Андрій Осадчук.

При цьому, за словами Устинової, Аваков так і не прийшов на засідання перед розглядом його відставки, щоб відзвітувати про свою діяльність перед членами правоохоронного комітету. Пропозицію нардепів Устинової та Куницького про звільнення Арсена Авакова з посади міністра МВС прийняти на засіданні комітету, а не повним складом Верховної Ради - відхилили.

За словами Олександри Устинової, ситуація нагадала їй псевдовідставку з міністерської посади Юрія Луценка у 2018 році.

"Дивлячись сьогодні на рішення правоохоронного комітету, який не підтримав відставку, а рекомендував залу самому визначатися, цей сценарій стає все більш реалістичним", - висловила своє припущення народний депутат. - "Батьківщина" вже заявила, що не голосуватиме за відставку, ОПЗЖ теж не дасть голосів. Судячи з голосування сьогодні на комітеті представників "ЄС" і "Довіри", вони можуть не дати голосів за відставку. "За майбутнє"- під питанням. Чи вистачить голосів у "слуг" і "Голосу" - не факт. Якщо Аваков дасть відбій своїм і домовиться з Ахметовим і групою Коломойського, то його знімуть".

Нагадаємо, вчора ввечері було оприлюднено офіційну заяву Арсена Авакова про відставку з посади міністра МВС.