Освітній комітет проти призначення Шкарлета на посаду міністра

Верховна рада прийме рішення завтра

Профільний комітет Верховної ради з питань освіти, науки та інновацій не підтримав кандидатуру тимчасово виконуючого обов'язки міністра освіти і науки Сергія Шкарлета на міністерську посаду.

Секретар комітету і народний депутат Наталія Піпа також повідомила про те, що парламент буде приймати рішення з приводу призначення міністра завтра.

"Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій не підтримав кандидатури Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти. Рекомендував залу ВРУ завтра визначитися. Тому відповідь ми отримаємо завтра в залі", - написала парламентарій на сторінці в Facebook.

Депутат також повідомила, що тільки п'ять членів освітнього комітету з 11 підтримали кандидатуру Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки.

За інформацією ЗМІ, деякі освітні організаціі та профспілки навпаки виступили з проханням до президента України "посприяти щонайшвидшому призначенню Сергія Шкарлета міністром освіти і науки України".

Як було відомо раніше, 17 листопада парламент прийняв закон, який передбачає звуження повноважень виконуючих обов'язки міністрів і дозволяє тимчасове виконання обов'язків протягом 30 днів. У зв'язку з цим заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук розповіла про кадрові питання, які розглядатимуть у Верховній Раді на цьому тижні. Вони стосуватимуться призначень міністра освіти і науки і міністра енергетики.

Раніше видання "Коментарі" розповідало про введення плати за ліцензії на здійснення діяльності у сфері oрганізаціі і проведенні азартних ігор і за ліцензії на випуск та проведення лотерей і на що держава планує витратити отримані кошти.