Головна Новини Політика кабмін Хто зможе користуватися платними дорогами безкоштовно - Кабмін
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто зможе користуватися платними дорогами безкоштовно - Кабмін

Рішення влади щодо безоплатного користування дорогами спрямоване на захист інвесторів

6 січня 2021, 13:55
Поділіться публікацією:

Влада назвала категорії транспорту, водії яких мають право на безкоштовне користування майбутніми платними дорогами України. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Хто зможе користуватися платними дорогами безкоштовно - Кабмін

Платні дороги в Україні - кому можн їздити безкоштовно. Фото: autocentre.ua

Відтак безоплатно їздити новими дорогами зможуть:

- фізичні особи, фізособи-підприємці, юридичні особи усіх форм власності, які використовують свій транспорт в разі виникнення стихійного лиха, епідемії, катастрофи, епізоотії протягом періоду їх дії;

- органи державної влади, підрозділи Міноборони, Держприкордонслужби, Нацгвардія, Нацполіція, Державна служба України з надзвичайних ситуацій і швидка медична допомога;

- водії транспорту додаткових категорій, визначених власником доріг відповідно до концесійних договорів.

Міністр інфраструктури України заявив, що таке рішення влади допоможе захистити вітчизняних інвесторів, якщо в країні трапиться надзвичайна ситуація, а також сприятиме покращенню подібних інвестиційних проєктів.

Згідно з рішенням уряду, існуватиме порядок відшкодування концесіонеру-власнику збитків за період безоплатного проїзду під час екстрених ситуацій.

Нагадуємо, що раніше уряд встановив вартість проїзду по платних дорогах. Проїзд побудований на договірних умовах і тому ціна буде варіюватися від 80 копійок до 4,6 гривні в залежності від виду транспорту.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, що відтепер українцям доведеться платити більше за реєстрацію нової автівки. Обсяги збору на обов'язкове державне пенсійне страхування під час першої реєстрації легкового автомобіля зросли у зв'язку зі збільшенням розміру прожиткового мінімуму з першого січня 2021 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини