Головна Новини Політика кабмін "Є важливіші справи" - Кабмін вирішив скасувати деякі свої "нецікаві" повноваження
commentss НОВИНИ Всі новини

"Є важливіші справи" - Кабмін вирішив скасувати деякі свої "нецікаві" повноваження

Перелік своїх повноважень з 55 пунктів Уряд пропонує передати профільним міністерствам, аби звільнити свій час на стратегічно важливі питання

3 лютого 2021, 17:42
Поділіться публікацією:

На сьогоднішньому засіданні Кабмін прийняв рішення позбавити себе деяких повноважень, які є "невластивими" йому, і передати їх профільним міністерствам. Порівняльну таблицю із запропонованими змінами опублікував у своєму Telegram-каналі нардеп Олексій Гончаренко.

"Є важливіші справи" - Кабмін вирішив скасувати деякі свої "нецікаві" повноваження

Кабмін позбавляє себе повноважень. Фото: відкриті джерела

Уряд вважає, що наразі він перевантажений функціями, а їхня передача профільним міністерствам та органам виконавчої влади, дозволить зосередитися на формуванні політики держави та на стратегічно важливих питаннях.

Проект Закону "Щодо позбавлення Кабінету Міністрів України невластивих повноважень" передбачає передачу функцій МВС, Мін'юсту, Міноборони, СБУ, МОЗ, Фонду держмайна, Мінекономіки.

Наприклад, військовими експертизами буде відати Міноборони, а маркуванням тютюнових та алкогольних виробів — МОЗ. За зерновий ринок відповідатиме Мінекономіки. Передачу державної власності у комунальну буде санкціонувати Держмайно та місцеве самоврядування. Перелік медичних посад, які працюють в осередках інфекційних хвороб, та їхній правовий захист визначатиме МОЗ. Державною політикою у сфері культурної, археологічної спадщини, а також категоріями готелів та туристичною привабливістю України за кордоном відатиме Мінкультури та інформполітики.

Окрім цього Кабмін хоче дистанціюватися від зарплат працівників місцевих адміністрацій та їхнього матеріально-технічного забезпечення — пропонується фіксувати ці суми в бюджеті. 

Також Уряд вирішив дозволити собі не погоджувати з Мінфіном штатний розклад свого Секретаріату та кошторис.

Всього Уряд планує позбавити себе 55 повноважень, відповідні зміни мають внести до 31 законодавчого акту. Законопроект переданий на розгляд Верховної Ради.

Нещодавно "Коментарі" повідомляли, що Кабмін продовжуватиме "адаптивний" карантин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Порівняльна таблиця до Закону "Щодо позбавлення Кабінету Міністрів України невластивих повноважень"
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини