Головна Новини Політика Скандали.Політика Депутати зібрали прецедентну кількість підписів за відставку Голови Держкосмосу Усова
commentss НОВИНИ Всі новини

Депутати зібрали прецедентну кількість підписів за відставку Голови Держкосмосу Усова

Серед народних обранців другий тиждень триває збір підписів у зверненні до Уряду з вимогою відсторонення голови Державної космічної агенції Володимира Усова з посади

22 червня 2020, 19:15 comments1942
Поділіться публікацією:

Близько ста народних депутатів із усіх парламентських партій та груп, представлених у парламенті, підписали звернення до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігоря Петрашка з приводу некомпетентності очільника Держкосмосу на займаній посаді. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook відомий український правозахисник та блогер Сергій Наумович.

Депутати зібрали прецедентну кількість підписів за відставку Голови Держкосмосу Усова

Голова Державної космічної агенції Володимир Усов

Парламентарі повідомляють у депутатському зверненні, що з моменту обрання Володимира Усова на посаду Голови Державної космічної агенції у січні 2020 року на час випробувального терміну, новий очільник стратегічного підприємства не лише не довів свою компетентність і професійність, а й саму відповідність займаній посаді. 

За п’ять місяців діяльності новий Голова Державної космічної агенції не лише не представив стратегій розвитку агенції та галузі, а й будь-якого іншого плану. 

Разом з тим чинний голова ДКА відомий у медіа корупційними скандалами. Зокрема, він не заповнив в офіційній декларації численні статки та іноземні активи, у тому числі американську компанію Kwamb.io.inc, частки в чотирьох українських фірмах та дві квартири. Також компанії Усова фігурують у кримінальних справах про вимивання коштів Миколаївської ОДА. Інформацію про розслідування цієї справи є на сайті ДБР, однак СБУ досі не провела спеціальну перевірку Голови ДКА. 

Згідно цих фактів та невідповідності Володимира Усова займаній посаді, народні обранці вимагають відсторонити його від виконання обов’язків і звільнити із посади.

"Абсолютний чемпіон по кількості підписів народних депутатів під зверненням до прем’єр-міністра Шмигаля з проханням звільнити чиновника… Така кількість автографів під депутатським зверненням – це прецедент. Очевидно, що це – сигнал міністру, і наступного разу нардепи можуть спробувати зібрати підписи під вимогою звільнити самого міністра", — пише Сергій Наумович. 

Нагадаємо, минулого тижня про це ж звернення народних обранців повідомляв на своїй сторінці у Facebook адвокат і громадський діяч Масі Найєм.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини