Головна Новини Політика рада Рада продовжила закон про коронавірус через загострення ситуації з COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада продовжила закон про коронавірус через загострення ситуації з COVID-19

Дія, так званого, "закону про коронавирус" повинна була закінчитися 1 липня, але у зв'язку із загостренням епідеміологічної ситуації, Верховна Рада продовжила його до кінця року

19 червня 2020, 13:19 comments4958
Поділіться публікацією:

Верховна Рада України на засіданні 19 червня проголосувала за продовження так званого "закону про коронавірус" до 31 грудня 2020 року. Закон був прийнятий одразу у першому і в другому читанні. Обидва рази за нього проголосувало більше 300 депутатів.

Рада продовжила закон про коронавірус через загострення ситуації з COVID-19

Фото: ТСН

Дія закону мала закінчитися 1 липня, і голова Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайло Радуцький аргументував необхідність його продовження, так як ситуація з коронавірусом останнім часом навпаки, загострилася. Щоб встигнути продовжити строк дії положень закону, потрібно прийняти відповідний законопроект на цьому засіданні.

Народні депутати розглянули і схвалили за основу і в цілому проект Закону про внесення змін до розділу II "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення лікування коронавиірусної хвороби (COVID-19)" (щодо продовження терміну дії у зв'язку з загрозою зростання захворюваності населення коронавірусної хвороби (COVID-19) №3636.

Закон №3219 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на попередження виникнення та поширення коронавірусної хвороби (Covid-19)" був прийнятий парламентаріями 17 березня.

Серед іншого, документом передбачається, що порушення правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними захворюваннями, тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-34 тисячі гривень), на посадових осіб — у розмірі від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів (34-170 тисяч гривень).

Як раніше повідомляли "Коментарі", хвиля коронавіруса накриває Україну з новою силою. Третій день поспіль в країні фіксують рекорд по кількості нових випадків інфікування. На цей раз Україна наблизилася до тисячі. За даними МОЗ, за минулу добу позитивні тести на COVID-19 з лабораторії отримав 921 українець.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини