Головна Новини Політика президент Відставка Авакова: Зеленський назвав умови
commentss НОВИНИ Всі новини

Відставка Авакова: Зеленський назвав умови

Президент Зеленський не збирається відправляти у відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова через гучні справи про перестрілку в Броварах і зґвалтування в поліцейському відділку в Кагарлику

11 червня 2020, 12:21 comments2562
Поділіться публікацією:

Арсен Аваков зможе звільнитися з Кабміну тільки, коли поставить крапку в справі про вбивство Павла Шеремета. До того питання про відставку міністра МВС піднімати в Офісі президента не будуть, розповів Володимир Зеленський в інтерв'ю виданню "Українська правда".

Відставка Авакова: Зеленський назвав умови

Навіть після таких резонансних справ, як збройні розбірки перевізників у Броварах і зґвалтування жінки у поліцейському відділку в Кагарлику, Зеленський і не думав вказати Авакову на вихід. Він повинен виконати головну задачу, за яку несе персональну відповідальність, каже президент. Це розслідування вбивства журналіста Шеремета. Нагадаємо, зараз у справі є кілька підозрюваних, яких вважають виконавцями вбивства. До речі, самі вони це заперечують. А ось імена організаторів і замовників досі невідомі, принаймні, громадськості.

"Я хочу бачити результати розслідувань по справі Гандзюк і по Шеремету. Шеремет — це його персональна відповідальність. Ми говорили з ним про це і він знає, що я хочу побачити фінал. Те, що ми маємо зараз, там все дуже неоднозначно. Це дійсно гучна справа і я не хочу, щоб історія Шеремета закінчилася так само, як історія про вбивство журналіста Гонгадзе", — розповів Володимир Зеленський.

До речі, відповідальність за події у Броварах та Кагарлику теж повинен понести глава МВС, каже президент, але при цьому залишаючись на посаді.

Раніше Зеленський вже говорив про те, що дав Авакову випробувальний термін. А крапку в справі про вбивство Шеремета він повинен поставити до кінця цього року. До речі, Арсен Аваков очолює Міністерство внутрішніх справ довше, ніж будь-який інший з його попередників. Його призначили ще у 2014 році. З тих пір він встиг попрацювати в уряді Яценюка, Гройсмана, Гончарука та Шмигаля.

Нагадаємо, "Коментарі" також розповідали про те, чому президент Зеленський більше не спілкується з колишнім главою ОП Андрієм Богданом і про що домовлявся з Петром Порошенком після виборів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини