Головна Статті Політика зовнішня політика Синдром Сігала: навіщо Росія скуповує зірки Голлівуду
commentss Cтатті Всі новини

Синдром Сігала: навіщо Росія скуповує зірки Голлівуду

Колись відомий актор Стівен Сігал продався Путіну з потрухами, щоб ухилитися від судових позовів у США, поправити своє фінансове становище та отримати вигоду від участі у політичній діяльності

15 серпня 2022, 12:30 comments1944
Поділіться публікацією:








Синдром Сігала: навіщо Росія скуповує зірки Голлівуду

Стівен Сігал. Фото - Steven Seagal/Facebook

Минулого тижня зірка американських бойовиків та майстер бойових мистецтв Стівен Сігал з'явився у відео, знятому у зруйнованій будівлі у Оленівці, де тримали українських військовополонених. Сігал звинуватив Україну у військовому злочині, підкріплюючи докази російських окупантів про те, що бомбардування Оленівки – нібито справа рук ЗСУ, і назвав українських військових нацистами. Актор планує зняти документальний фільм про війну на Донбасі, вважаючи, що зможе змінити ставлення до неї. На його думку, здебільшого журналісти нібито висвітлюють її некоректно.

Скандальне відео Стівена Сігала у Оленівці

Голлівудський актор далеко не єдиний серед зарубіжних знаменитостей, які діють задля Росії та її керівництва. Проте, він найактивніше просуває та виправдовує злочинну політику РФ. Сігал отримав російське громадянство у 2016 році, а з 2018 року займається дипломатичною роботою на посаді спеціального представника МЗС РФ із гуманітарних зв'язків із США. "Коментарі" розбиралися, яка справа 70-річному Стівену Сігалу до російсько-української війни та чому йому вигідно поширювати російську пропаганду.

Чим Стівен Сігал важливий для Росії?

Стівен Сігал – агент впливу Кремля, неформальна особа російської дипломатії та інструмент "м'якої сили". Його головною перевагою вигідною Росії є наявність десятків мільйонів шанувальників різного віку по всьому світу. З 1988 по 2019 рік Стівен Сігал знявся у 35 фільмах. За рівнем популярності у 80-х та 90-х актор нічим не поступався таким зіркам Голлівуду як Арнольд Шварценеггер, Сільвестр Сталлоне, Жан-Клод Ванн Дамм, Брюс Вілліс та Дольф Лундгрен. Образ героїв, яких зіграв Сігал, закріпився у популярній культурі не довгі роки. Сам актор має певний авторитет серед любителів бойовиків та східних єдиноборств.

Сьогодні завдання голлівудського актора полягає в тому, щоб спотворювати факти і вводити в оману людей, які виросли на його фільмах, створюючи враження, що між росіянами і американцями існує міцна дружба, останні не згодні з політикою антиросійських санкцій США і ЄС і виступають проти надання НАТО військової допомоги. Україною. У 2014 році Сігал заявив, що США проводять ідіотську політику щодо РФ. Відеозапис у Оленівці розрахований на зрив поставок в Україну артилерійських систем та введення в оману міжнародній громадськості щодо вторгнення Росії.

У своїх заявах актор змальовує чорно-білу картину світу, в якому Росія та її партери – світле "добро", а уряди України, країн-членів НАТО – темне цинічне "зло". Адже для якогось некритично мислячого жителя глухої провінції думка кумира дитинства, на фільмах якого він виріс, може здатися достовірнішим джерелом інформації, ніж заява урядовців.

Стівен Сігал та президент Білорусі Олександр Лукашенко

Сігал виправдовує порушення Росією норм міжнародного права. У 2014 році він стверджував, що за зміною влади у Києві стояв ЄС, результати референдуму в Криму легітимні та їх треба враховувати, а передача півострова Україні за радянських часів була помилкою. Він назвав учасників Євромайдану агресивними націоналістами. На думку Сігала, анексія Криму була виправданою, оскільки Путін зумів захистити місцевих росіян, їхні активи та військово-морську базу Чорноморського флоту від "свавілля". Не дивно, чому акторові заборонено в'їзд до України.

Ще одним завданням голлівудського актора є відбілювання в очах усього світу не лише репутації господаря Кремля, а й його авторитарних соратників, які мають погану репутацію на Заході. У російських ЗМІ висвітлювалося як Сігал гриз моркву з рук президента Білорусі Олександра Лукашенка у 2016 році, подарував самурайський меч президенту Венесуели Ніколасу Мадуро. Мадуро та Лукашенко узурпували владу та замішані у переслідуванні опозиції, порушенні прав людини, перебувають під санкціями Заходу.

Стівен Сігал та голова Чечні Рамзан Кадиров

Сігал займався покращенням іміджу Чечні та її лідера Рамзана Кадирова. У 2013 році в мережі з'явилося відео як американський актор танцює в Грозному, коли приїжджав у гості до Кадирова, викликаючи мимовільні асоціації з президентом США Джорджем Бушем-молодшим під час візиту до Грузії в 2005 році на запрошення Михайла Саакашвілі. Тоді ж Сігал пропонував організувати делегацію Конгресу США до Чечні, хоча ідея не знайшла підтримки серед американських законодавців. На думку актора, немає жодних підстав для звинувачення Кадирова у порушенні прав людини та переслідуванні чеченської опозиції. Якось глава Чечні назвав Сігала "майже чеченцем" на знак поваги.

Як актор став іграшкою Путіна?

Зважаючи на все, Сігал почав працювати на росіян не від хорошого життя. До початку нульових зіркова кар'єра актора добігла кінця, а студія Warner Brothers не уклала з ним новий контракт. Не останню роль у цьому відіграли складний характер актора, серія скандалів, пов'язаних з рукоприкладством по відношенню до жінок, домаганнями та проблеми з надмірною вагою. Із Сігалом відмовлялися працювати авторитетні режисери, а нові фільми за його участю провалювалися у прокаті. Якщо фільм в "Осаді" 1992 року зібрав 156,6 млн. доларів, а гонорар Сігала склав 5 млн. доларів, то фільм "Іноземець" 2003 року за його участю навіть не випустили в прокат.

Масла у вогонь підлили проблеми із законом та боргами. У 2002 році розпочався конфлікт між продюсером Джуліусом Нассо та Стівеном Сігалом. Їхня спільна продюсерська компанія закрилася і Нассо вимагав від Сігала виплатити до 500 тис. доларів як компенсацію за відмову від зйомок у чотирьох фільмах. Він також найняв мафіозний клан Гамбіно, щоб налякати актора. У 2020 році Комісія з цінних паперів і бірж США зажадала від Сігала виплатити штраф у розмірі 314 тис. доларів за незаконне рекламування в соцмережах інвестицій на сервісі Bitcoiin2Gen.

Після того як в Америці справа запахла гасом, Сігал згадав про своє "російське" коріння. Його дідусь по батьківській лінії Натан Зігельман був євреєм із Санкт-Петербурга і після міграції до США він змінив прізвище на Сігал. У 90-х Сігал намагався вести справи в Росії та став співзасновником ресторану "Планета Голлівуд" у Москві. Стівен Сігал познайомився з Володимиром Путіним на Московському Міжнародному Кінофестивалі у 2003 році після чого зачастив із поїздками до російської столиці та регіонів.

Стівен Сігал ґрунтовно влаштувався в РФ, про що говорить продаж своїх будинків у США та Канаді. Актор не бідує і заробляє 10-16 млн. доларів на рік. Він обзавівся особняками на Рубльовці та в Краснодарі. На Кубані актор займається виноробством. Сігал вступив до партії "Справедлива Росія – За правду" та пропонував законодавчі ініціативи у сфері захисту навколишнього середовища. У 2020 році він очолив федеральний проект із захисту озера Байкал. У 2013-2014 роках обговорювалося питання участі Сігала у рекламі російської цивільної зброї виробництва "Іжмаш", концерну "Калашников" на американському ринку, але цьому завадили антиросійські санкції. Актор багато подорожує та навідується до Японії, Таїланду, США.

Колись відомий актор Стівен Сігал продався Путіну з потрухами, щоб ухилитися від судових позовів у США, поправити своє фінансове становище та отримати вигоду від участі у політичній діяльності. У США такі перспективи точно б не світили актору, враховуючи негативну репутацію і купу проблем.

Хто ще із знаменитостей продався Росії?

З меркантильних міркувань громадянином Росії став знаменитий французький актор Жерар Депардьє у 2013 році. Таким чином, він хотів ухилитися від сплати високого податку на прибуток для багатіїв у Франції. Статки актора оцінюються в 250 млн доларів. Депардьє є серйозним інвестором над ринком виноробства. У його власності виноградники у Франції, Іспанії, Португалії, Італії, Угорщині, Алжирі, Марокко, США та Аргенітіні. Ймовірно, платою за російський паспорт, мосьє Депардьє розкритикував російську опозицію та учасниць Pussy Riot, підкресливши, що у них немає програми.

Депардьє став почесним громадянином Мордовії та Чечні, отримав у подарунок від Кадирова п'ятикімнатну квартиру у Грозному, винаймав фільми за участю чеченських акторів, придивлявся до виноградників у Криму, подумував відкрити кафе в Саранську. До речі, відомий француз також був одним із акціонерів ресторану "Планета Голлівуд" у Москві. Однак, незважаючи на всі епітети на адресу Росії та її культури, французький актор там не прижився і поїхав до Європи.

Сьогодні Депардьє проживає у Бельгії. Можливо, актора збентежила російська корупція та хаос. Не виключено, що йому просто вистачило мудрості не торгувати совістю та не розмінювати свою репутацію та авторитет на гроші Кремля, на відміну від свого американського колеги Стівена Сігала. Депардьє розкритикував спецоперацію в Україні і засудив Путіна, за що в Держдумі РФ запропонували позбавити актора російського громадянства.

Деякі західні знаменитості кажуть те, що хоче чути більшість росіян задля отримання комерційної вигоди. Наприклад, фронтмен американо-бразильської грув-метал гурту Soulfly Макс Кавалера під час концерту в Москві у травні 2014 року вийшов на сцену в толстовці у квітах російського прапора та з двоголовим орлом і визнав Крим частиною Росії, викликавши дике захоплення натовпу. У Росії вважають, що Кавалера підтримує анексію півострова під впливом його дружини та менеджера групи Глорії, яка має російське коріння. Її дідусь був білогвардійцем у роки Громадянської війни.

Макс Кавалера визнає Крим частиною Росії

З іншого боку, така акула музичного бізнесу, як Макс Кавалера, міг свідомо підлаштуватися під політичну тему, яка найбільше на той момент хвилювала російське суспільство і таким чином викликати аншлаг на майбутніх концертах у Новосибірську, Красноярську, Єкатеринбурзі, Уфі, Казані, Воронежі, Ростові. на-Дону та Краснодарі. Чим більше людей прийдуть на концерт, тим більше грошей заробить гурт.

Математика проста: квиток на концерт Soulfly в середньому коштує 61 долар, а кількість місць на стадіоні радянської споруди, як новосибірський Палац спорту "Сибір" складає 7,4 тис. Отже, один концерт може принести щонайменше 451,4 тис. доларів, прогнозована виручка у восьми російських містах могла перевищити 3,5 млн. доларів. У 2014 році Макс Кавалера схитрував на шкоду інтересам України, щоби більше заробити.

За такою ж схемою діяв лідер американського ню-металу гурту Limp Bizkit Фред Дерст. На концерті у Воронежі у листопаді 2015 року гурт розгорнув плакат із написом про те, що Крим нібито належить Росії, а Дерст одягнув толстовку з написом "Росія". На той момент американський виконавець був одружений з кримчанкою Ксенією Берязиною і заявляв про бажання отримати російське громадянство, купити будинок у Криму і піднімати місцевий кінематограф. За витівку на стадіоні СБУ заборонила Фреду Дерсту відвідувати Україну протягом п'яти років.

Підтримуючи вторгнення Росії в Україні в гонитві за довгим рублем, закордонні актори та музиканти забувають про те, що ставлять велику жирну пляму на своїй репутації, яка коштує дорожче за гроші. Вони ризикують втратити не лише українську аудиторію, а й серця мільйонів людей в інших країнах, які засуджують політику Путіна. Багатьом варто повчитися в актора та колишнього губернатора Каліфорнії від Республіканської партії 75-річного Арнольда Шварценеггера, який засудив спецоперацію Кремля та закликав європейські країни припинити купувати російські енергоносії, незважаючи на те, що фільми за його участю дивляться мільйони росіян.


Арнольд Шварценеггер закликає Європу припинити купувати російські енергоносії



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини