Головна Новини Політика зовнішня політика "Росія наполягає, а для нас не прийнятно": глава МЗС назвав головну перешкоду для досягнення миру на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

"Росія наполягає, а для нас не прийнятно": глава МЗС назвав головну перешкоду для досягнення миру на Донбасі

За словами глави МЗС Дмитро Кулеба, вимога Росії вести прямі переговори з бойовиками "Л/ДНР" по Донбасу, залишається для України неприйнятною

9 липня 2020, 14:32 comments1122
Поділіться публікацією:

Глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що причиною, через яку неможливо прийти до якогось спільного знаменника щодо врегулювання конфлікту на сході України, є вимога Росії залучити до прямих переговорів, так званих, представників "Л/ДНР", в той час як українська сторона не розглядає методів дипломатичних переговорів з терористами. Про це сам міністр розповів в інтерв'ю виданню "Голос Америки".

"Росія наполягає, а для нас не прийнятно": глава МЗС назвав головну перешкоду для досягнення миру на Донбасі

При цьому він додав, що якщо налагодити прямий діалог з Росією, це значно наблизить стабілізацію в окупованому регіоні.

"Є одне питання, яке блокує всі. Якщо його вирішити, можна рухатися вперед. Це питання — прямий діалог. Росія наполягає, що ми повинні вести переговори виключно з, так званими, "ДНР" і "ЛНР", а ми наполягаємо, що маємо  вести прямий діалог з Російською Федерацією і шукати рішення з ними", — зазначив Кулеба, додавши, що саме це питання сьогодні вимагає однозначного рішення.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що глава МЗС Дмитро Кулеба назвав позицію Російської Федерації по ОРДЛО неконструктивною.

"Разом з партнерами Україна прагне оживити нормандський формат і досягти миру, але поки не бачить жодної  взаємної конструктивності з російської сторони. На цьому тижні не менше 9 українських солдатів були поранені на лінії фронту. На щастя, ніхто не загинув у бою", — зазначив Кулеба.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини