Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук: «Хотілки» МВФ — загроза національному суверенітету України
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: «Хотілки» МВФ — загроза національному суверенітету України

МВФ вимагає нових умов для кредиту Україні

3 червня 2020, 19:52 comments1331
Поділіться публікацією:

Ще ніколи за отримання кредиту від Міжнародного валютного фонду Україні не доводилося платити таку високу, співставну ціну, як при нинішньої влади. Про це в кулуарах Верховної Ради заявив голова Політради партії "Опозиційна платформа — За життя", народний депутат Віктор Медведчук.

Медведчук: «Хотілки» МВФ — загроза національному суверенітету України

"Це не перший меморандум, який укладається з Україною МВФ. Але такою величезною, невідповідною ціни за отримання кредиту в історії відносин між Україною і фондом ніколи не було", — зазначив парламентарій.

Політик нагадав, що мова йде про кредит в 5 мільярдів доларів, перший транш якого повинен становити 1,9 мільярда доларів після затвердження меморандуму.

"Почнемо з того, що МВФ в односторонньому порядку змінив статус цього кредиту — з програми EFF, коли гроші даються у вигляді кредитів на структурні економічні перетворення, на stand-by, коли гроші даються на поповнення дефіциту бюджету та на кошти, які надходять в золотовалютний резерв. Поповнення дефіциту бюджету буде означати, що ми просто будемо платити борги МВФ з тих 1,9 мільярда доларів, які отримаємо", — пояснив Медведчук.

Парламентарій повідомив, що для того, щоб отримати інші 3,1 мільярда доларів, Україні необхідно виконати ряд умов МВФ.

"Нафтогаз треба вивести з підпорядкування уряду, їм будуть повністю керувати представники інших держав. Необхідно до кінця року законодавчо закріпити, щоб у НАБУ була прослуховування. Іншими словами: зняття інформації з каналів зв'язку, які є сьогодні лише у СБУ. Це доручення Держдепу. Щоб знати все, що відбувається сьогодні в апараті вищого державного управління України, щоб тримати на гачку наших чиновників всіх рангів. Подібні вимоги нічого спільного з встановленням справедливості або боротьбою з корупцією не мають", — роз'яснив Віктор Медведчук.

Крім того, за словами нардепа, МВФ вимагає максимального обмеження внутрішніх запозичень.

"Про що йде мова? Наприклад, держава залучає кошти наших громадян, і зобов'язання перед громадянами — це тільки під відсотки отримані гроші, які повинні виплачуватись громадянам. А зовнішні позики, такі як зараз, — це "хотілки" МВФ, які вигідні фонду Сороса і міжнародним лихварям. Безумовно, в першу чергу МВФ. Тому вони хочуть забезпечити повну залежність держави та державної влади від МВФ", — продовжив Віктор Медведчук.

Крім цього, нагадав парламентарій, МВФ вимагає, щоб членів Вищої ради правосуддя призначали тільки після укладення міжнародних експертів, тобто хоче взяти під контроль всю судову владу в Україні.

"Встановити ринкові ціни на газ, а це означає, що тарифи на газ для населення зростуть однозначно. Зробити ринкові ціни на тепло. Наведу такий приклад: вартість тепла для населення підвищилася з 2013 по 2020 рік на 1225%. Можете собі уявити, якщо сьогодні ринкові ціни на тепло для населення будуть введені на вимогу МВФ", — зазначив Медведчук.

Крім того, підкреслив народний депутат, Міжнародний валютний фонд вимагає проведення жорсткої бюджетно-податкової реформи, а це буде означати збільшення податків.

"Продовжити злочинну реформу Супрун, яка веде до знищення не тільки здоров'я, але і в цілому громадян України. Провести так звану реформу освіти, скоротити школи, в першу чергу в сільській місцевості, звільнити вчителів. Це все, що вони називають "реформою освіти" в Україні. Міжнародним лихварям і МВФ не потрібні освічені, всебічно розвинені громадяни — їм потрібні раби. Тому подібні "хотілки" МВФ неприпустимі. Президент України повинен зробити все, щоб такий меморандум не був підписаний. Це реальна загроза національному суверенітету і незалежності нашої країни", — підсумував Віктор Медведчук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини