Головна Новини Політика Скандали.Політика ЗМІ: Декларація Святослава Олійника - чим володіють його дружини
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ: Декларація Святослава Олійника - чим володіють його дружини

Журналісти провели дослідження декларації Святослава Олійника

4 грудня 2020, 10:45 comments1006
Поділіться публікацією:

Журналісти перевірили декларацію голови Дніпропетровської обласної ради Святослава Олійника і виявили, що він вказав в ній тільки київську квартиру, машину і рахунок в банку на 2 млн грн. Як повідомляє Апостроф , велика кількість нерухомості та фірм записані на його колишню і нинішню громадянську дружину.

ЗМІ: Декларація Святослава Олійника - чим володіють його дружини

Глава Дніпропетровської облради Святослав Олійник

"Відкриваємо декларацію Олійника за 2019 рік і бачимо, що це — середньостатистична людина середнього класу: квартира в Києві, на рахунку 2 мільйони гривень, зарплата в Дніпропетровській облраді — менше 500 тисяч гривень за рік, Land Rover 2014 року. І все. Ні цінних паперів, ні бізнесу, ні боргів. А також — ні сім'ї, ні дружини, ні дітей. Ну, правда, є ще кілька рахунків в банках, але інформація про них засекречена. Коротше, дивитися тут нема на що", — пишуть журналісти.

До 2012 року у Олійника була дружина Варвара, на яку він оформив юридичну фірму "Юстус", ставши депутатом.

У 2005 році подружжя Олійник купили в Дніпрі квартиру площею 341 кв м на вулиці Миронівській. При цьому нотаріусом, з яким оформляли угоду, була людина на ім'я Олійник Святослав Васильович. Потім вони купили ще кілька квартир, які Варвара тепер здає в оренду.

Також Варвара стала володаркою бізнесу — компанії "DoLina" в Словаччині, за адресою якої зареєстрована компанія PROXIMA, що належить Ірині Гуназа — нинішньої цивільній дружині Олійника, з якої вони виховують двох спільних дітей.

Гуназа після знайомства з Олійником початку обзаводитися дорогим майном. Так, у Ірини з'являється в Братиславі в елітному приватному секторі будиночок площею 450 кв м. Якби хтось вирішив купити такий будинок зараз, він коштував би як мінімум 700 тисяч євро.

Словацька фірма PROXIMA, яка зареєстрована за тією ж адресою, що і фірма колишньої дружини Олійника, володіє активами на 1,5 млн євро, але в податкові органи Словаччини регулярно повідомляє, що вона збиткова. Вона продає рослинну олію під брендом "Олійник". PROXIMA співпрацює з українською компанією "Долина-Агро СК", яка теж належить Гуназі і виробляє в Україні масло з гарбузів.

На ще одну словацьку компанію Гунази — Arograf — з 2016 року оформлені 50% дніпропетровської компанії УПС.

"Про цю компанію вже ходять легенди. І легендарної її зробив сам Олійник. Будучи заступником губернатора, Олійник на хвилі піднесення патріотизму і боротьби з корупцією публічно викрив УПС в тому, що вона за часів Януковича була найбільшим підрядником держави по ремонту доріг в області, і шляхом підставних тендерів отримала 2 мільярди гривень. Після цього власника УПС Тараса Палія заарештували", — йдеться в статті.

Як повідомлялося раніше, цивільна дружина Олійника Ірина Гуназа володіє 50% компанії УПС, яку в 2015 році звинувачував в корупційних схемах при отриманні підрядів на ремонт доріг, і НАБУ відновило кримінальну справу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини