Головна Новини Політика Скандали За мільярдні збитки «Украероруху» Рада вимагатиме звільнити незаконно призначеного керівника ДП
commentss НОВИНИ Всі новини

За мільярдні збитки «Украероруху» Рада вимагатиме звільнити незаконно призначеного керівника ДП

Ярмак замість 5 років керівного стажу в авіації до призначення мав лише 10 місяців

2 березня 2021, 13:55 comments2602
Поділіться публікацією:

Завтра, 3 березня, відбудеться засідання транспортного комітету ВР, на якому депутати заслухають звіт міністра інфраструктури Владислава Криклій з питань доведення "Украероруху" до мільярдних збитків. Про це "Апострофу" розповів нардеп Микола Величкович, повідомляють "Коментарі".

За мільярдні збитки «Украероруху» Рада вимагатиме звільнити незаконно призначеного керівника ДП

Директор "Украероруху" був нібито незаконно призначений на посаду. Фото із відкритих джерел

"Завтра у нас засідання Комітету (транспортного), де повинен бути представлений звіт міністра Криклія по роботі МІУ і підзвітних відомству підприємств. У нас вже пройшли підкомітети, і питання авіаційної галузі — стоїть на ключовому місці. Будемо питати і про "Украерорух" стосовно всіх фінансових проблем, в тому числі, і щодо призначення керівника. Це питання, до речі, не раз піднімалося, але, як бачите, міністерство інфраструктури не діє", — сказав депутат.

"Розбору польоту" передував звіт "Украероруху" про виконання фінансових показників підприємства за три квартали 2020 року. З'ясувалося, що ДП доведено до катастрофічного стану і вже отримало понад 1 млрд грн збитків, повідомили в StateWatch.

Так, собівартість продукції "Украероруху" знизилася на 43%, дохід впав на 67%, кількість співробітників, включаючи висококваліфікований операційний персонал, скоротилася майже на 180 осіб, а залишок оплати урізали вдвічі.

Не постраждала тільки зарплата в.о. директора ДП Андрія Ярмака, яка, згідно з даними декларації, досягає 210 тис грн в місяць.

До того ж, за документами, наданими транспортним комітетом ВР, Ярмак був призначений на посаду незаконно.

Його кандидатуру лобіював міністр інфраструктури Владислав Криклій, який в подальшому в листуванні з парламентаріями намагався приховати факт невідповідності Ярмака передбаченим кваліфікаційним вимогам, зазначає "Капітал".

За мільярдні збитки «Украероруху» Рада вимагатиме звільнити незаконно призначеного керівника ДП - фото 2

Виявилося, що замість належних 5 років стажу роботи на керівних посадах, реальний досвід Ярмака в авіації в статусі начальника становить всього 10 місяців.

Нагадаємо, Ярмак був призначений в "Украерорух" у 2019 році без конкурсу і без узгодження Державіаслужби. Всі збитки, отримані ДП, він списує на COVID-19, хоча фінансових втрат підприємство зазнає вже два роки поспіль (із 2019-го).

Також нагадаємо, що заступника Ярмака підозрюють в шахрайстві на $ 100 тисяч. Він був затриманий співробітниками столичної прокуратури під час отримання частини обумовленої суми хабара в розмірі $ 70 тисяч. Після цього ВР вимагала від Криклія призначити і провести повний аудит діяльності керівництва "Украероруху". Вимога МІУ не виконало.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини