Янукович зробив заяву щодо подій на Майдані

У зверненні екс-президент критикує постанову Верховної Ради, яка називає Революцію Гідності ключовим моментом у розбудові української державності

Адвокат четвертого екс-президента України опублікував у своєму Facebook звернення Віктора Януковича стосовно сьогоднішнього прийняття Верховною Радою постанови про "Шосту річницю Євромайдану та подій Революції Гідності".

У заяві Янукович вчергове називає Революцію Гідності "збройним переворотом", а також пророкує, що затверджена нардепами постанова знову розколюватиме українське суспільство та ділитиме його на переможених та переможців.

"Що ж побудовано у країни за цей час? Державу, де більше половини населення живе за межою бідності, з якої у пошуках кращого життя закордон виїхали більше 10 млн громадян, де люди не відчувають себе у безпеці, де царює беззаконня, де за інакомислення переслідують та вбивають, а злочинці розгулюють на волі або навіть при владі", - пише екс-президент.

За словами Януковича, про національну свободу не можна навіть говорити, адже владі свої умови диктують іноземці.

"Українці, які були не згодні з подіями 2014 року залишаються чужими у своїй країні. Досі радикали мають монополію на правду та нав'язують свою версію сучасної історії України. Уславлення вбивць та злочинців, показові судові процеси над незгодними продовжують бути нормою життя", - значиться у зверненні.

Четвертий екс-президент стверджує, що більшість українців знає, що в анексії Криму та війні на Донбасі винен саме "Майдан, а точніше - його лідери: Турчинов, Яценюк, Порошенко та інші".

Знаково, що звернення Януковича написано російською мовою, і на початку він звертається до українців "дорогі співвітчизники".



Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада 296 голосами ухвалила постанову про шосту річницю Євромайдану та події Революції Гідності, які назвала ключовим моментом у розбудові України.