Головна Новини Політика Скандали.Політика Віктор Медведчук: "Турчинов і Порошенко повинні понести покарання за саботаж Мінських угод"
commentss НОВИНИ Всі новини

Віктор Медведчук: "Турчинов і Порошенко повинні понести покарання за саботаж Мінських угод"

На думку лідера "ОПЗЖ", Турчинов і Порошенко повинні понести кримінальну відповідальність

17 вересня 2020, 17:07
Поділіться публікацією:

Голова політради партії "Опозиційна платформа — За життя", народний депутат України Віктор Медведчук упевнений, що Петро Порошенко і Олександр Турчинов повинні понести кримінальну відповідальність за саботаж Мінських угод. Але для того, щоб правосуддя перемогло, потрібна політична воля влади, а також принципова позиція правоохоронних органів. Про це 17 вересня заявив Віктор Медведчук, відповідаючи на питання журналістів в кулуарах парламенту.

Віктор Медведчук: "Турчинов і Порошенко повинні понести покарання за саботаж Мінських угод"

Нагадаємо, в 2014 році голова Верховної Ради Турчинов і президент Порошенко приховали від громадськості прийнятий на виконання Мінських угод закон про амністію учасників так званих ЛНР / ДНР, а інформація про його прийнятті була видалена з сайту парламенту.

І тільки після звернення Віктора Медведчука суд зобов'язав Генпрокуратуру внести відповідні відомості в ЕРДР і почати кримінальне розслідування за цими фактами.

Відповідаючи на питання, як таке розслідування може сприяти досягненню миру на Донбасі, Медведчук сказав, що для цього в першу чергу необхідна політична воля влади. І висловив надію, що винні в саботажі Мінських угод понесуть заслужене покарання.

"Питання, допоможе чи ні. Я можу сказати, що, природно, це не може ніяк вплинути на політичну волю глави держави і влади, якщо така є. На сьогоднішній день я можу говорити про те, що такої політичної волі на мирне врегулювання немає. Тому ніякі кримінальні справи допомогти тут не можуть. Більш того, ми ж говоримо, коли порушуються кримінальні справи, коли вони розслідуються і винні притягуються до відповідальності. Закон один для всіх, і за будь-який злочин покарання має бути невідворотним. Тому за те, що зробили Порошенко і Турчинов, вони повинні бути притягнуті до відповідальності. Скільки шансів на це? Я визначити не можу, тому що при беззубість цієї влади і відсутність у неї професіоналізму щось зробити навряд чи можливо. Але будемо сподіватися. Хоча я ще раз підкреслюю: це ні в якому разі не повинно впливати будь-яким чином на реалізацію Мінських угод і на встановлення миру ", — сказав Віктор Медведчук.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Віктор Медвечук висловив свою думку про формування бюджету-2021.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини