"Вигадка": "слуга народу" оскандалився через слова про COVID-19

Нардеп від партії «Слуга народу» Юрій Камельчук не довіряє жодній вакцині проти коронавірусу

Народний депутат від партії "Слуга народу" Юрій Камельчук ошелешив заявою про коронавірусну інфекцію. Це захворювання він вважає вигаданим. Про це нардеп сказав в ефірі телеканалу "НАШ".

Так, в програмі обговорювали тему вакцини проти коронавірусного захворювання, зокрема, йшлося про її ефективність.

"Цілком серйозно заявляю, що я не довіряю жодній вакцині в світі, особливо проти вигаданої хвороби COVID-19", - заявив Камельчук.

За його словами, вакцина може навіть нашкодити.

"Висновки щодо вакцин, яким можна довіряти, визначаються не одним днем, не одним місяцем і не міжнародними організаціями, а часом і наслідками, або якимись побічними ефектами, є вони чи ні", - сказав "слуга народу".

Крім того, нардеп вважає ненормальним випуск на ринок вакцини з ефективністю 70%.

"Якщо у вакцини визначена така ефективність, то що саме вона лікує і чи лікує взагалі?" - поставив питання нардеп.

Відзначимо, що Україна отримає вакцину проти коронавірусної хвороби тільки навесні 2021 року. Як заявили в ефірі, на той час "слуга" Камельчук зможе оцінити, як вона впливає на організм людини.


Нагадаємо, за часів пандемії коронавірусу багатьох українців хвилює питання, чи можна запобігти захворюванню і уберегтися від жахливих наслідків інфекції. Керівник Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я Ігор Кузин розповів, коли в Україні почнуть вакцинувати населення проти коронавірусного захворювання. За його словами, орієнтовна дата - 1 березня 2021 року. Однак дата може змінитися, в разі затримок препарату.