Головна Новини Політика Скандали.Політика Вбивство Павла Шеремета планували білоруські спецслужби — розслідування (ОНОВЛЕНО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вбивство Павла Шеремета планували білоруські спецслужби — розслідування (ОНОВЛЕНО)

Вбивство журналіста Павла Шеремета обговорювалося в колах найвищої влади Білорусі

4 січня 2021, 13:15 comments1501
Поділіться публікацією:








Політичні розправи останніх років, в тому числі вбивство білоруського журналіста Павла Шеремета на території України — справа рук спецслужб Білорусі. Координація залишалася за главою Комітету держбезпеки Вадима Зайцева (2008-2012) і безпосередньо Олександром Лукашенком, нині самопроголошеним президентом країни. Таку інформацію подає німецький сайт EUobserver, посилаючись на отримані записи, таємно зроблені в кабінеті Зайцева.

Вбивство Павла Шеремета планували білоруські спецслужби — розслідування (ОНОВЛЕНО)

Про планування вбивства Шеремета міг знати сам Олександр Лукашенко. Фото: Aleksandr Goncharov

Однією з планованих політичних розправ було вбивство Павла Шеремета, яке дотепер розслідується українськими правоохоронними органами.

"Ось по Шеремету потрібно спрацювати, який за***  б***ь. Зробимо закладку якусь, і так далі, щоб у цього щура б***ь зовсім б***ь ні рук, ні ніг не зберуть . Все щоб було як натуральним чином, але це не так впливає на свідомість людей",  говорить на записі Вадим Зайцев.

З ним погоджуються два інших співрозмовники  співробітники контртерористичного підрозділу "Альфа" КДБ Білорусі.

"Тим більше по закладці не буде ні яких проблем", — коментує слова начальства один зі "спеців", імовірно на ім'я Юрій.

Крім того, під час розмови обговорювалося застосування вибухівки та різних отрут для усунення "перешкод" режиму Лукашенка. Зокрема, мова йшла не тільки про Шеремета, а й про колишнього білоруського директора в'язниці Олега Алкаєва, екс-полковника Володимира Бородача і колишнього начальника відділу боротьби з корупцією В'ячеслава Дудкіна. На момент фіксування записи всі троє проживали на території Німеччини.

UPD. Про отримання додаткової інформації щодо імен можливих замовників вбивства Шеремета оголосила і прес-служба Національної поліції України. Таке повідомлення пройшло по офіційних каналах служби.

Як стало відомо, в руки правоохоронців відповідні документи потрапили ще в грудні 2020 року. Операція по отриманню даних супроводжувалася співробітництвом зі Службою зовнішньої розвідки України.

Йдеться про різні папери, а також записи розмов, що датовані 2012 роком. Мова, швидше за все, саме про аудіо з кабінету Вадима Зайцева, адже представники Нацполіції підкреслюють, що окремі факти вже доступні навіть в Мережі.

"Фрагменти інформації, яка є в розпорядженні слідства Нацполіції, опубліковані в мережі Інтернет. На оприлюднених записах невстановлені особи обговорюють питання вбивства журналіста Павла Шеремета. Зокрема, наголошувалося на варіанті отруєння із використанням токсичних речовин, а також підрив",  — зазначено в інформації прес-служби відомства.

Тему можливого планування вбивства Шеремета білоруськими "спецами" також прокоментував народний депутат України, голова міжфракційного об'єднання "За демократичну Білорусь" Олексій Гончаренко. На його думку, президент Зеленський повинен офіційно прокоментувати гучну інформацію і вжити відповідних заходів.

"Що мала зробити Україна після новини... [...] Як мінімум, ввести персональні санкції щодо фігурантів можливого вбивства і політичного керівництва Білорусі. Викликати на килим посла для дачі показань і поставити під сумніви подальші дипломатичні відносини", — написав політик у своєму Telegram-каналі.

Також він вважає, що все звинувачені у вбивстві Павла Шеремета повинні бути звільнені та прилюдно виправдані.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що у справі Шеремета доведеться допитати понад 260 свідків.

Також на порталі можна ознайомитися зі списком присяжних, що повинні розглядати деталі справи загиблого журналіста.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини