В Росії засудили жінку, яка попросила померлих батьків Путіна "забрати його до себе"

Вона лишила відповідну записку на могилі батьків Володимира Путіна

Приморський районний суд Петербурга засудив 60-річну Ірину Цибаньову до двох років умовного терміну. Цибаньова на початку жовтня 2022 року залишила на могилі батьків Володимира Путіна на Серафимівському цвинтарі в Петербурзі записку: "Батьки маніяка, заберіть його до себе, від нього стільки болю та бід, весь світ молить про його смерть. Смерть Путіну, ви виростили виродка та вбивцю". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на "Радіо Свобода".

Через кілька днів до Цибаньової прийшла поліція, її звинуватили у нарузі над місцями поховань за мотивами політичної ненависті (п. б. ч 2 ст. 244 Кримінального кодексу РФ).

Як уточнює SOTA, Ірину Цибаньову засуджено до двох років умовно з випробувальним терміном у два роки. Жінку визнали винною у нарузі над могилою батьків Путіна за мотивами політичної ненависті (п. б ч.2 ст. 244 КК). Оскаржувати вирок підсудна не планує.

Раніше (під час судового процесу) суд відпустив з-під домашнього арешту Ірину Цибаньову. Запобіжний захід Цибаньовій замінили на заборону певних дій. Згідно з ухвалою суду, жінці заборонили спілкуватися зі свідками в кримінальній справі, користуватися телефоном та інтернетом, залишати межі Петербурга та Ленінградської області, а також відвідувати Серафимівський цвинтар.

Тим часом, окупанти в Запорізькій області вже депортували тисячі людей.

Швеція відмовила надати Україні винищувачі Gripen.

А через різке подорожчання макаронів в Італії скликали термінову кризову нараду. В Італії споживачі звинуватили виробників макаронів у спекуляціях та подали офіційну скаргу до уряду, з проханням провести розслідування через суттєве підняття цін на цю продукцію.