Головна Новини Політика Скандали У містах України пройшли студентські протести проти призначення Сергія Шкарлета
commentss НОВИНИ Всі новини

У містах України пройшли студентські протести проти призначення Сергія Шкарлета

Протести пройшли мирно, тривали заходи близько години

21 грудня 2020, 22:45
Поділіться публікацією:

У Києві та Одесі відбулися протести студентів проти призначення Сергія Шкарлета главою міністерства освіти.

У містах України пройшли студентські протести проти призначення Сергія Шкарлета

Так, відомо, що в Києві близько півсотні людей в урядовому кварталі вирували, влаштувавши "фаєр-шоу". В Одесі кількість протестуючих було менше — близько 20 осіб. На акції протесту активісти скандували "Шкарлет — чорт" і "Зелю геть".

Відомо, що нового міністра утворення звинувачують в тому, що в період, коли він тільки виконував обов'язки, працівники сфери освіти не отримали коштів індзахисту від коронавірусу, крім того, нібито за його педагоги не отримають підвищення зарплат в майбутньому, 2021 році.

Крім того, громадськість обурена, що Сергій Шкарлет не визнав того факту, що його наукові роботи є цілковитим плагіатом.


Також активісти згадали нинішньому міністру МОН такі "грішки", як його приналежність свого часу "Партії регіонів", покупку автомобіля за бюджетні гроші навчального закладу, де він працював, за те, що він розглядає варіант скасування ЗНО. Крім того, відомо, що е го кандидатура не була підтримана профільним комітетом Ради.

Раніше "Коментарі" писали про те, що новообраного міністра освіти та науки Сергія Шкарлета не визнають легітимним представники опозиції. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив народний депутат від "Європейської солідарності" Володимир Ар'єв.

Крім того, портал писав про те, що профільний комітет Верховної ради з питань освіти, науки та інновацій не підтримав кандидатуру тимчасово виконуючого обов'язки міністра освіти та науки Сергія Шкарлета на міністерську посаду.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини