Головна Новини Політика Скандали Суд над Зеленським: чи оштрафують президента за порушення карантину
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд над Зеленським: чи оштрафують президента за порушення карантину

Справу про порушення карантину президентом Володимиром Зеленським почали слухати в суді Хмельницького

19 червня 2020, 11:11 comments2314
Поділіться публікацією:

Хмельницький суд, де почали слухати справу про порушення карантину Зеленським, звернувся по допомогу до Верховного суду. Судді просять розтлумачити, чи мають вони право штрафувати самого президента. Таке рішення нині оголосив суддя Андрій Місінкевич.

Суд над Зеленським: чи оштрафують президента за порушення карантину

Фото: Офіс президента

Ще 3 червня президент Володимир Зеленський побував з робочим візитом у Хмельницькому. Незабаром Офіс президента опублікував фото, де глава держави разом зі своєю командою, а також головним санлікарем України та керівництвом області п'ють каву в приміщенні одного з міських кафе. Всі вони були без масок. На той момент закладам громадського харчування правила карантину ще не дозволяли приймати клієнтів усередині приміщення. У поліції склали адмінпротокол за порушення карантину і передали його в суд.

Сьогодні у Хмельницькому відбулося перше засідання. Але адміністративне провадження довелося зупинити. Згідно з Конституцією, президент України є недоторканною особою. Судді не знають, чи можуть оштрафувати президента, не порушивши при цьому Основного закону. Роз'яснити цей момент попросили Верховний суд.

Якщо Зеленського все ж оштрафують, то заплатити в бюджет йому доведеться, щонайменше, 34 тисячі гривень. Сам глава держави пообіцяв раніше, якщо він дійсно щось порушив, то тікати від покарання не буде і заплатить штраф.

До речі, окрім президента, адміністративні протоколи за порушення карантину склали на голову Офісу президента Андрія Єрмака, його заступника Сергія Трофімова, керівника обласної ОДА Дмитра Габінета, мера Хмельницького Олександра Семчишина і навіть на головного санітарного лікаря Віктора Ляшка. Оштрафувати можуть також власника закладу, який пригощав президента кавою.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що Україна встановила новий рекорд за кількістю хворих коронавірусом, які додалися за добу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини