Скандальний суддя Чаус зробив чергову заяву

Побіжний український екссуддя Микола Чаус пояснив своє "вимушене мовчання" новими обставинами

Скандальний екссуддя Микола Чаус, який 19 травня анонсував своє швидке повернення в Україну та наявність доказів злочинів топ-чиновників, розповів, що йому пропонують замовкнути за дуже великі гроші. Про це Чаус заявив у своєму Telegram.

У своєму останньому відеозверненні Чаус обіцяв відповісти на всі питання, які хвилюють українське суспільство й правоохоронні органи, після свого швидкого повернення в Україну. Тоді під відео він написав: "Залишилося 10 годин..." І пропав до 27 травня.

27 травня в Telegram-каналі Чаус повідомив, що після цього опублікованого відео йому почали надходити різного роду пропозиції.

"В основному, пропонують замовкнути, зникнути, або якось домовитися, простіше кажучи: "повирішувати". Суми вражають, вже повірте. Але є й інша сторона, нарешті, пішов взаємний обмін стоїть інформацією. Пазли складаються ідеально", — заявив Чаус.

Всіх, хто стежить за його історією, Чаус просить набратися терпіння. Деталей "пропозицій", які йому надходять, екссуддя не розкрив. Раніше він стверджував, що люди, причетні до його викрадення у 2016 році, а не у 2021-му в Молдові, бояться його повернення в Україну, а він побоюється за свою безпеку.

Нагадаємо, у 2016 році НАБУ порушило проти Чауса кримінальну справу за фактом отримання суддею хабаря в розмірі 150 тис. дол. Затримати його не могли через суддівський імунітет. Чаус перестав з'являтися на допити та його оголосили в розшук. У вересні 2016 року Верховна Рада зняла з нього недоторканність судді. Менш ніж через рік екссуддю затримали в Кишиневі.

Деякі експерти вважають, що викрадення Миколи Чауса у 2021 році в Молдові могли організувати, щоб підставити президента України Володимира Зеленського.

На порталі "Коментарі" також можна ознайомитися з версіями викрадення Чауса в Молдові.