Головна Новини Політика Скандали СБУ: Кримчан насильно змушували служити в армії РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ: Кримчан насильно змушували служити в армії РФ

СБУ викрила військового комісара, який проводив примусові призовні кампанії до Збройних сил РФ

27 листопада 2020, 11:00
Поділіться публікацією:

Контррозвідники та слідчі Служби безпеки України спільно з прокуратурою АР Крим та м. Севастополь задокументували численні порушення українського та міжнародного законодавства одним із військових комісарів тимчасово анексованого півострова. Про це повідомляється на сайті СБУ.

СБУ: Кримчан насильно змушували служити в армії РФ

Фото: из открытых источников

Співробітники ГУ СБ України в АР Крим встановили, що підозрюваний після окупації півострова у 2016 році обійняв посаду військового комісара Республіки Крим по Чорноморському й Роздольненському районам. Він організовував та проводив примусові призовні кампанії кримчан на строкову військову службу до Збройних сил РФ. У випадку відмови, фігурант залякував "призовників", у тому числі погрожуючи кримінальною відповідальністю.

Стаття 51 IV Женевської Конвенції від 12.08.1949 року про захист цивільного населення під час війни категорично забороняє державі-окупанту примушувати цивільне населення до служби в її збройних силах.

Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від восьми до дванадцяти років. Триває досудове розслідування.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що СБУ викрила порушника, який незаконно намагався транспортувати військове обладнання до Африки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини