Головна Новини Політика Скандали.Політика Радник глави ОП Пасічник міг бути причетний до продажу наркопрепаратів і корупції - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Радник глави ОП Пасічник міг бути причетний до продажу наркопрепаратів і корупції - ЗМІ

За даними ЗМІ, новий радник Єрмака Михайло Пасічник має скандальну біографію

21 грудня 2020, 13:40
Поділіться публікацією:

Портал "Дело" повідомляє, що один з численних радників глави ОП Михайло Пасічник скандально відомий банкрутством власної мережі аптек "Фалбі" та зловживанням владою на посаді глави Держлікслужби.

Радник глави ОП Пасічник міг бути причетний до продажу наркопрепаратів і корупції - ЗМІ

Фото: fakty.ua

Як наголошується в статті порталу "Дело", якщо детально проаналізувати біографію Михайла Пасічника, то впадає в очі, що кожен етап його діяльності закінчувався скандалами, боргами, судами, схемами і корупційними звинуваченнями.

Так, в 1994 році Пасічник заснував фармацевтичну компанію "Фалбі". До 2011 року бізнес Пасічника оцінювався як дев'ятий за величиною в країні. Розвинути діяльність вдалося, в тому числі, завдяки кредитній угоді з державним "Укрексімбанком". Але бізнес почав давати збої, і борг Пасічника перед державним банком досяг 1 млрд гривень. Довга судова епопея закінчилася тим, що в червні 2020 року "Укрексімбанку" вдалося продати власність "Фалбі" всього за 185 млн гривень. Більшість постачальників "Фалбі" також виявилися в числі постраждалих.

З біографії Пасічника відомо також, що він двічі очолював Держслужбу України з лікарських засобів. Саме про нього говорилося в матеріалах Контрольно-ревізійного управління, де було сказано "про жахливі багатомільйонні втрати бюджетних коштів" в 2002-2003 роках. За даними порталу "Дело", Пасічника звинуватили в зловживанні владою і службовим становищем. Інспектори КРУ виявили, що ТОВ "Фалбі", незважаючи на порушення умов поставки лікарських засобів, практично постійно вигравало тендери у МОЗ України, що може "вказувати на відповідне заступництво компанії чиновником".

Також Пасічника звинувачували в тому, повідомляє "Дело", що на посаді глави Держлікслужби він допустив небезпечні кодеіномістні ліки індійського виробництва, які використовують при виробництві наркотиків, на український ринок. Після легалізації, пише "Дело", ці препарати були виявлені саме на аптечних складах "Фалбі".

"Присутність Пасічника серед осіб, наближених до глави Офісу Президента, викликає багато питань до біографії цієї персони. Тим більше, що теоретично його можуть розглядати як нового міністра охорони здоров'я України. Вже зараз очевидно, що таке призначення скандально почнеться і ще більш скандально закінчиться. А людиною, яка найбільше відчує наслідки невдалих призначень в медичній сфері, все одно буде президент Володимир Зеленський", — резюмується в статті видання "Дело".

Нагадаємо, медики розповіли, як не купити ліки-підробку в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини