Підпільна вакцинація від COVID-19 в Україні: реакція Кабміну

Представникам уряду довелося відхрещуватися від обвинувачень бізнесмена Михайла Бродського

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль категорично заперечив ймовірність таємної вакцинації від коронавірусу представників українського політикуму. Позиція урядовця повідомляється на офіційному Telegram-каналі.

Прем’єру довелося вдатися до пояснень після голосних звинувачень, опублікованих бізнесменом Михайлом Бродським напередодні ввечері.

"Наскільки мені відомо, 29 або 30 грудня чартерним рейсом до України таємно надійшла партія вакцини Pfizer. […] Прем'єр-міністр Денис Шмигаль і низка народних депутатів […] цього тижня відвідали клініку пластичної хірургії й косметології "Меділенд", але не тільки й не стільки по укол ботоксу, скільки по першу дозу вакцини. Очевидці стверджують: за два етапи вакцинації наші "слуги" платять по 2,5 тис. євро", — написав у авторській колонці ресурсу "Обозреватель" Бродський.

На думку бізнесмена, вакцину провезли через митницю незаконно, скориставшись депутатською недоторканістю.

Утім, Денис Шмигаль заперечує подібну можливість. Урядовець підкреслює, що ще не вакцинувався від коронавірусу і робитиме це лише тим препаратом, який офіційно передадуть Україні.

"Я є прихильником вакцинації. Згідно з планом, затвердженим МОЗ, першу партію вакцин отримають лікарі, що працюють на передовій боротьби з COVID-19. Сам буду вакцинуватися власним коштом у другу або третю чергу, коли офіційно зареєстрована вакцина надійде у клініки", — написав політик у Telegram.

Також Шмигаль висловив переконання, що "жодна свідома людина" не вирішить ввести собі не сертифіковану і не перевірену вакцину.

Крім того, за словами прем’єр-міністра, наразі інформація, оприлюднена ЗМІ, щодо можливої підпільної вакцинації проходить перевірку представниками МОЗ та МВС.

Раніше "Коментарі" повідомляли про схожий, але підтверджений скандал у Польщі — там першими щеплення від коронавірусу отримали знаменитості.

Також на порталі можна дізнатися, які побічні ефекти має вакцина Pfizer на думку болгарських лікарів.