Головна Новини Політика Скандали Перевізники підтвердили: через висловлювання Криклія Польща зупинила видачу дозволів, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Перевізники підтвердили: через висловлювання Криклія Польща зупинила видачу дозволів, - ЗМІ

Тепер українські перевізники страждають через опальні висловлювання міністра

24 листопада 2020, 15:33 comments1382
Поділіться публікацією:

Переговори української та польської сторін в Змішаної Комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень успішно завершилися 20 листопада. Успіху в чималому ступені сприяло безпосередню участь Президента Володимира Зеленського, оскільки вирішення цього питання має істотний вплив на українську економіку. Про це повідомляє телеканал 112.

Перевізники підтвердили: через висловлювання Криклія Польща зупинила видачу дозволів, - ЗМІ

Через відсутність дозволів велика кількість українських експортерів позбулося можливості відправляти вантажі в Польщу і далі транзитом до інших країн Євросоюзу. В результаті сторони домовилися про видачу українським перевізникам 5000 додаткових дозволів на 2020 рік (1500 універсальних і 3500 транзитних) з терміном дії до 31 січня 2021 року.

Однак відразу ж після досягнення домовленостей міністр інфраструктури Владислав Криклій у себе в Facebook написав: "Таки дотиснули поляків". Польська сторона визнала тональність публікації Криклія образливою і пригальмувала процес видачі дозволів, заявивши про необхідність додаткових консультацій на рівні керівництва двох країн.

Нагадаємо, напередодні інциденту з Польщею Криклій став причиною ще одного міжнародного скандалу. 12 листопада його не пустили на зустріч з прем'єр-міністром Казахстану через підроблений ПЛР-тест. Прем'єр-міністру України Денису Шмигалю довелося особисто вибачатися перед казахстанським колегою, проте його вибачення не були прийняті.


Перевізники підтвердили: через висловлювання Криклія Польща зупинила видачу дозволів, - ЗМІ - фото 2

Як раніше повідомляли "Коментарі", президент Зеленський під час карантину знайшов привід для радості.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини