Головна Новини Політика Скандали.Політика Нардеп Київради Роман Ярошенко має незадекларовану землю, офшори і мільйони кеша - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп Київради Роман Ярошенко має незадекларовану землю, офшори і мільйони кеша - ЗМІ

Результати журналістського розслідування опублікував портал "Голос"

17 грудня 2020, 21:23
Поділіться публікацією:

Нардеп Київради від партії "Єдність" Роман Ярошенко і колишній член "молодої команди Леоніда Черновецького", як зазначено в його декларації за 2019 рік, має готівкою 1524950 доларів і 11330900 гривень, при тому, що його зарплата в цьому році склала всього 3 млн 740 тисяч гривень. Про це пише інформаційно-розважальний портал "Голос".

Нардеп Київради Роман Ярошенко має незадекларовану землю, офшори і мільйони кеша - ЗМІ

Нардеп Київради Роман Ярошенко має незадекларовану землю, офшори і мільйони кеша - ЗМІ - фото 2


Нардеп Київради Роман Ярошенко має незадекларовану землю, офшори і мільйони кеша - ЗМІ - фото 3

Відомо, що Ярошенко неодноразово обирався депутатом Київради, зокрема, від Блоку Катеринчука, у 2007 році пройшов до ВР в парламент за списками Партії регіонів. Крім того, політик був головою комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку при Леоніді Черновецькому та Олександра Попова. За даними руху "Чесно", Ярошенко входить в топ-5 депутатів-багатіїв від Солом'янського району.

Журналісти "Голосу" стверджують, що депутат також має незадекларований земельну ділянку. Придбав Ярошенко його у квітні 2016 р. Земля була оформлена Управлінням держгеокадастра в місті Ірпінь Київської області.

Задекларував Ярошенко й офшорну фірму, власником якої він є на 100% — "Ромберг Інвестмент Менеджмент Лімітед", зареєстровану на Британських Віргінських островах. Але при цьому депутат не вказує в декларації ні копійки прибутку від її діяльності.

Нардеп Київради Роман Ярошенко має незадекларовану землю, офшори і мільйони кеша - ЗМІ - фото 4

У квітні 2019 р. Ярошенко у якості подарунка отримав квартиру в столиці України площею 68 квадратних метрів. Вартість нерухомого майна складає 494 900 гривень. Саме така сума вказана в декларації, як "подарунок в негрошовій формі", отриманий від Бойко Ірини Валеріївни.

Нардеп Київради Роман Ярошенко має незадекларовану землю, офшори і мільйони кеша - ЗМІ - фото 5

За відчуження цінних паперів Роман Ярошенко отримав 58 млн 96 тис. гривень. А за відчуження нерухомого майна ще 35 млн 695 тис. Але це не завадило Ярошенко взяти кредит в розмірі 33 млн гривень в банку "Асвіо Банк", в якому він дотепер обіймає посаду голови наглядової ради.

Нардеп Київради Роман Ярошенко має незадекларовану землю, офшори і мільйони кеша - ЗМІ - фото 6



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини